Meny

Å designe et kamerasystem er en kompleks prosess som krever balanse mellom tekniske faktorer og praktiske behov. Det er viktig å involvere eksperter på området og vurdere de spesifikke kravene og målene for virksomheten eller prosjektet ditt.

Her er noen viktige faktorer du bør vurdere når du designer et kamerasystem:

 1. Hensikt og mål: Definer tydelig hvorfor du trenger overvåkingssystemet. Hvilke områder eller steder må overvåkes? Hva er de primære målene, for eksempel sikkerhet, overvåking, analyse eller forebygging?

 2. Område og utforming: Forstå området som skal overvåkes. Identifiser steder med høy risiko, mulige blindsoner og viktige innfallsporter. Juster kameraposisjonene i henhold til områdets utforming og behov.

 3. Kameratype: Velg riktige kameraer for hvert område. For eksempel krever innendørsområder vanligvis andre typer kameraer enn utendørsområder. Kameratyper kan inkludere faste kameraer, panoramakameraer, PTZ-kameraer (panorering, vinkling, zoom) osv.

 4. Bildekvalitet og oppløsning: Velg en passende bildekvalitet og oppløsning basert på dine behov. Hvis du trenger detaljert identifikasjon, kan høyere oppløsning være nødvendig, mens overvåking av store områder kan kreve en bredere synsvinkel.
  Hvor langt et overvåkingskamera kan se, påvirkes av følgende faktorer:
  Brennvidde - Brennvidden på kameralinsen er den viktigste faktoren som avgjør hvor langt sikkerhetskameraer kan se. Brennvidden måles i mm og kan klassifiseres i fast brennvidde, variabel brennvidde eller zoomlinse. Jo mindre brennvidde (f.es. 28 mm), jo bredere synsfelt (FOV) og jo større brennvidde (f.eks. 50 mm) er et smalere synsfelt på overvåkningskameraene dine.
  Oppløsning - Oppløsningen til kameraet, hvor detaljert bildet er. Dette angis i PPM "Piksler per meter" hvor mange piksler du har igjen på ønsket overvåkingsområde. Hva vil du oppdage? Vil du gjenkjenne eller identifisere noen eller bare se at noe beveger seg på området? Dette påvirkes av kameraets oppløsning, for eksempel hvis kameraet har full HD eller har 4K-oppløsning sammen med hvilken linse det er.
  Andre faktorer er kameraets posisjon. Installasjonshøyde, størrelse samt type brikkesett, WDR og støyreduksjonsteknologier osv.

 1. Belysning: Ta hensyn til lysforholdene i området. Velg kameraer som har tilpassede belysningsfunksjoner for å håndtere både dags- og nattforhold.

 2. Lagring og båndbredde: Finn ut hvor mye lagringsplass du trenger for å lagre innspilte videoer, og hvilken båndbredde som kreves for å overføre videostrømmene. Dette påvirkes av antall kameraer, oppløsning, bildefrekvens og opptakstid.

 3. Sikkerhet og personvern: Vurder personvernlover og integritetsspørsmål når du plasserer kameraene. Unngå å overvåke områder der folks personvern kan bli krenket.

 4. Kameraorientering og -vinkel: Juster kameravinkelen for å dekke de viktige områdene og unngå gjenskinn fra sol eller belysning.

 5. Nettverksinfrastruktur: Sørg for at nettverket har tilstrekkelig båndbredde og kapasitet til å håndtere den økte datamengden fra kameraene. Bruk PoE (Power over Ethernet) for enkel installasjon og strømforsyning.

 6. Ekstern tilgang og administrasjon: Planlegg hvordan du vil administrere, overvåke og få tilgang til kameraene. Trenger du en ekstern tilgangsløsning? Hvilke brukertillatelser vil være tilgjengelige?

 7. Skalerbarhet: Vurder skalerbarheten til systemet. Må du legge til flere kameraer i fremtiden? Påse at systemet kan utvides jevnt.

 8. Vedlikehold og support: Planlegg for regelmessig vedlikehold og support av kamerasystemet. Oppdateringer, feilsøking og reparasjoner kan være nødvendig over tid.

 

Les også Hva er forskjellen mellom NVR og VMS?

 
Nx Witness VMS-plattformen – enkel betjening med en kraftig brukeropplevelse. Nx Witness er en svært lettdrevet, brukervennlig og operativt uavhengig VMS-plattform som er utviklet for IP-basert videoovervåkning for å registrere, vise, ta opp og styre IP-videokameraer, slik at du kan overvåke, analysere og reagere på kritiske hendelser i sanntid. Nx Witness Cloud er inkludert kostnadsfritt og gir tilgang til systemet over internett. NX Witness har også gratis oppdateringer i hele serverens levetid.
1 400 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 20111615
8MP, IR 15m, IP67,WDR120,AI
3 150 NOK eks. mva
 
Dette kameraet har en 1/2,8" STARVIS CMOS-sensor og ICR-teknologi. Den bruker h.265/h.264-komprimering og kan ta opp med en oppløsning på 8MP med 25/30 bilder per sekund. Med True WDR-teknologi kan det håndtere krevende lysforhold og gi et balansert bilde. I tillegg har det Defog, HLC, BLC, ROI, Aisle Mode og IVS-funksjoner for å forbedre bildekvaliteten og gi flere tilpasningsalternativer.
2 560 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 20103306
5MP Bullet, SmartStream III, SNV, Smart IR
2 480 NOK eks. mva
Vare.nr 20112202
8MP, IR 180m, IP66, WDR120,AI
12 330 NOK eks. mva
Vare.nr 20116303
Högtalare, m, 2,7mm-13,5mm, varnings ljus och ljud.
2 530 NOK eks. mva
15 690 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 20113967
4x Gb PoE++ portar, 1x10/100/1000Base-TX,1st1000 Base-X SFP
2 100 NOK eks. mva
Vare.nr 20115161
4x10/100TX PoE PSD 90W, 1xPoE PD 90W + 1x SFP/RJ45 uplink
1 330 NOK eks. mva
Vare.nr 20113491
5.4W/30W 802.3af/802.3at.PoE budget 115W
2 280 NOK eks. mva
 
En serie finurlige switcher med eller uten PoE, og som har funksjoner som er spesialtilpasset for å passe sammen med overvåkingskameraer. Appen gir deg god mulighet til å raskt ta kontrollen over kameranettverket via mobiltelefonen. Bare les av switchens QR-kode på telefonen og følg anvisningene, så blir du tilkoblet på et blunk.
838 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 20115119
120 W PoE Budget, Standard/VLAN mode, rackmount kit
2 040 NOK eks. mva