Meny

 • Kabel til skyen – og tilbake

  Tenk deg en kabel med uendelig rekkevidde. Den digitale skykabelen, som uansett avstand alltid har kontakt med begge ender, og som slipper ut i den ene enden det du mater inn i den andre. Hvordan gjør man det? Er det komplisert? For hvilke data fungerer det?
 • Speile seriellporter

  En funksjon som det av og til er behov for, men som det ikke har funnet en dedikert løsning for, er muligheten til å distribuere et seriellsignal over nettverket til flere mottakere samtidig. Som en klassisk «Y-kabel», for de som husker så langt tilbake, men nå grenseløst via Ethernet-tilkoblede device servers. Les hvordan du kan gjøre det.
 • USB skulle jo være så enkelt?

  Universal Serial Bus var en genial idé da den dukket opp i 1996. Ett og samme grensesnitt for en rekke tilbehør ble en befrielse for alle som frem til da hadde svettet over seriell- og parallellporten for tilbehør og DIN eller mini-DIN for tastatur og mus. I tillegg kunne tilbehøret produseres relativt billig, siden USB er basert på at vertssiden (host) har prosessorkapasiteten og tilbehøret, og derfor ikke krever kostbart minne eller prosessor. USB var en naturlig suksess.
 • USB type C – den forbannede kontakten

  Man kan også elske den. For nå får du virkelig muligheten til å bruke kun ett grensesnitt mellom en hovedenhet og tilbehøret. Det høres kanskje ut som en utopi, men Apple med MacBook og Google Pixel har allerede denne kontakten som sin eneste tilkobling, og mange tusen kommer til å følge etter.