Meny

 • PoE uten PoE

  Power Over Ethernet (PoE) må anses som en de facto standard når det kommer til strømforsyning av IP-kameraer og offentlige tilgangspunkter for Wi-Fi. Nå skal vi se på hvordan du kan bruke PoE til annet utstyr som ikke har innebygd PoE-støtte.
 • Cat7 – finnes det?

  Mange kunder lurer på hvorfor Direktronik ikke tilbyr patchkabler for Cat.7 eller Cat.7A. Det korte svaret er at det ikke finnes RJ45-kontakter for Cat.7, og hvis du har kjøpt det fra en annen leverandør, så har du i beste fall fått en Cat.7-kabel med Cat.6A-kontakter.
 • Hvorfor akkurat bølgelengdene 1310 og 1550 nm?

  Eller hvorfor er himmelen så uskyldsblå? Og hva har det med fiber å gjøre? Det er faktisk et morsomt sammentreff at den blå himmelen og den røde solnedgangen skyldes et fenomen som også påvirker det fiberbaserte bredbåndet ditt. Les om spredningseffekter og hvorfor vi bruker bølgelengden 1550 nm på de lange fiberlengdene
 • Flytte fiberen – ikke noe å være redd for

  Mange forteller om lite gjennomtenkt plassering av innkommende fiber ved installasjon av fiberbasert bredbånd. Vi er enige. Det ser ofte ikke ut som om det er kundens behov som styrer hvor i hjemmet fibertermineringen havner. Til installatørens forsvar må man også nevne at de ofte er underleverandør med fastpris per uttak, og at de får tydelige instrukser fra netteieren. Men det er helt unødvendig å gå og irritere seg over noe så enkelt som en teit plassering av bredbåndsuttaket når det er så enkelt å gjøre noe med det. Ikke er det spesielt kostbart heller. Her får du noen tips som kanskje kan få deg i gang.
 • LTE 4G på 450 MHz

  Kjør LTE 4G på 450 MHz over Net1.
 • Smak på melken før du heller den ut!

  I de fleste situasjoner i livet verdsettes rutine og velprøvd erfaring høyt, men når det kommer til IT-produkter og infrastruktur så virker det ikke som om man tenker seg om før man kaster ut et gammelt og stabilt system eller produkt og erstatter det med noe nytt og ukjent. I de fleste andre bransjer ville det vært ansett som en nesten ansvarsløs handling, både økonomisk og fra et driftssikkerhetsstandpunkt.
 • Kombinere ulike multimode?

  De fleste kjenner til de ulike klassene for kobberkabel. Kanskje har du lurt på hvorfor det finnes så mange varianter av multimode-kabel og så få av singlemode? Vi ser også på risikoene ved å kombinere typer, og hvordan du best kan løse tilpasningen mellom dem.
 • Spreng grensen på 100 meter for Ethernet på kobberkabel

  Nå kan man kjøre Ethernet i 150 Mbps på bare to kobbertråder og over lange avstander. Mange tror at DSL-teknologien er langsom og umoderne, siden man byttet ut ADSL-modemet med fiber i hjemmet for lenge siden, men de tar helt feil. Her viser vi en rekke fordeler og hva du kan oppnå med ditt enkle og prisgunstige kobbernett
 • Hvor lang er en snor?

  Hvordan måler du lengden på kabelen når det ikke er åpenbart? Her får du noen gode tips til når du for eksempel skal velge ethernetforlenger.
 • Slik trekker du nettverk utendørs

  Det er mange som lurer på dette med utendørsinstallasjoner. Vanligvis kommer spørsmålet fra hjemmefikseren, som ønsker å forlenge bygningens internett-tilkobling til garasjen eller et gjestehus. Fremgangsmåten er ikke så forskjellig fra hvordan man trekker nettverk innendørs, men det finnes noen ting man bør tenke over før man begynner.
 • Velg riktig kabel for PoE, så unngår du en «Cat-astrofe»

  Power Over Ethernet (PoE) er allerede i dag en fantastisk god metode for sentral, stabil strømforsyning av nettverksutstyr. Og med den kommende standarden 802.3bt blir det enda mer attraktivt, med effektøkningen til drøye 70 watt fra dagens maksimale 25,5. Samtidig blir det stadig viktigere å se over kabelnettet, siden kabelens diameter, ledernes materialer og kabelbuntenes størrelse påvirker den effekten du kan tilby i enden av kabelen.
 • Fem smarte måter å forlenge nettverket på

  Hundre meter er for de fleste en kjent øvre grense for Ethernet på vanlig partvinnet kobberkabel. Samtidig er det vanskelig å anslå lengden mellom to punkter når man har kabelstiger og mer eller mindre ukjente kabelrør som kabelen skal trekkes gjennom. Av og til havner man uunngåelig i situasjoner der grensen på hundre meter passeres. Her gir vi deg fem løsninger som alle gir deg mer enn hundre meter.
 • Slik kan du starte en fjerntilkoblet USB-enhet på nytt

  I avdelingen «ukjente funksjoner i smarte produkter» ønsker vi å fremheve muligheten til å starte individuelle USB-enheter på nytt. Å bryte strømmen til en fjerntilkoblet USB-enhet – en 4G-dongle, flash drive, måleutstyr eller annet USB-tilbehør – for å få det til å starte på nytt, gir deg et godt forsprang ved feilsøkning sammenlignet med å måtte ta deg fysisk til stedet.
 • Bidi på multimode

  Du har kanskje hørt om WDM (Wave Division Multiplexer), BiDi (Bi-Directional) eller multiplexing, men ofte, eller kanskje bare i forbindelse med fiber av singlemode? Vi vil gjerne gjøre deg oppmerksom for den samme muligheten også på multimode. Ved hjelp av en spesiell SFP-modul kan du altså doble antallet fiberforbindelser uten å måtte berøre eksisterende kabel eller trafikk.
 • 40G QSFP+ over passiv mux

  40G QSFP+ over passiv multiplexer, mux/demux, er fullt mulig.
 • BX-U og BX-D

  BX-U = Uplink WDM 1310TX/1550RX BX-D = Downlink WDM, 1550TX/1310RX
 • Forskjellen mellom multimode og singlemode

  Uerfarne brukere kan ofte bare bruke fargen som tydelig forskjell mellom fibertyper, og det er tilstrekkelig for ås kille multimode fra singlemode blant kabler du har liggende. Men hva er det egentlig som er forskjellen, bortsett fra fargen?
 • De ukjente PoE-funksjonene som lønner seg umiddelbart

  Vi har skrevet om Power Over Ethernet (PoE) tidligere, men nå ønsker vi å løfte frem noen unike og mindre kjente funksjoner som kan spare deg for mange mil i bil og som reduserer risikoen for halsbrekkende klatring i master for å starte problematiske IP-kameraer på nytt