Meny

AV-presentasjon og profesjonell konferanseteknologi via fiber

I konferanserom, teater, universitetsområder, sykehus og andre fasiliteter over hele verden har områder som lyd, video, IT, telekommunikasjon og sikkerhet blitt flettet sammen. Alt henger sammen og samarbeider, og fiber er den perfekte ryggraden.

Uansett om det er et lyd- eller videosystem der båndbreddekrav og overføringshastighet fremheves, vil det alltid være spørsmål rundt den eksisterende kobberinfrastrukturen. Dette blir ekstra tydelig ved installasjon og sammenkobling av eldre og nyere utstyr, der ulike kabel- og kontakttyper (grensesnitt) blandes og må samarbeide.

Fiberoptikk tillater økt båndbredde, raskere hastighet og betydelig lengre avstand uten at forstyrrelser/jitter og støy påvirker lyd- eller videokvaliteten. Naturligvis er det også viktig å velge riktig digitale skilt (signage), som LED-skjermer, LCD-skjermer og projektor, ved installasjon av et nytt konferanserom eller ved konvertering fra analog til digital teknologi. En rask teknologiutvikling med en jevn strøm av innovasjoner og produktnyheter driver utviklingen og interessen for profesjonell lyd, lyssetting, bilde, strømmende video og VR.

Direktroniks store sortiment, kombinert med vår erfaring, gir en trygg og kostnadseffektiv AV-installasjon. Alle fiberkabler er 3D/interferometer-testet, en garanti for stabilt høy kvalitet, och våre forlengelses- og distribusjonsprodukter skalerer opp og ned, veksler, konverterer og forlenger de fleste formater, som SDI, DisplayPort, HDMI, DVI, HDBaseT, USB, VGA, Audio og multigrensesnitt.

Direktronik hjelper deg med å være i forkant av utviklingen ved hjelp av produkter og løsninger innen fiberoptikk. Active Optical Cable (AOC) er en kabelteknologi som bruker samme elektrisk input som en tradisjonell kobberkabel, men som bruker optisk fiber «mellom kontaktene». Med en HDMI 2.1 AOC-kabel kan du fremtidssikre installasjonen din, siden kablene er bakoverkompatible med HDMI 2.0 og eldre versjoner. Du kan allerede nå installere riktige kabler, selv om det aktive utstyret for 8K ikke er på plass ennå.

Det er som sagt viktigere at det perifere utstyret klarer den nyeste teknologien, og i praksis er det ikke uvanlig at installasjon og sammenkobling setter grensene for en avansert opplevelsesteknologi. Det finnes helt klart utfordringer når det kommer til lyd- eller videokvalitet for installasjoner som inkluderer mediaservere, styresystemer, sammenkoblede monitorer, bredbildeproduksjon og prompterteknologi.

Hvis du har spørsmål eller ønsker rundt produkter for fiberbåret AV, konferanseteknologi eller andre områder med høye krav til hastighet og pålitelighet, er Direktroniks prisbelønte kundeservice alltid tilgjengelig* på telefon, e-post eller chat.

Vi forsøker også å spre kunnskapen vår i kunnskapsbanken. Les blant annet om «HDMI 2.1 – et lite skritt, men en stor forskjell».

*) hverdager mandag–fredag 08.00–17.00

Produktområder

 
HDMI 2.0 avtakbar fiber-hybridkabel som klarer 4K (4096 x 2160) ved 60 Hz (RGB & YCbCr : 4:4:4) og sender videoinformasjonen over fiber, men DDC/HDCP-informasjonen via kobber (koakskabel) og blir dermed den rimeligste måten å forlenge HDMI støyfritt over fiber opptil 100 m. Kan legges i rør med innvendig diameter fra 14 mm.
3 940 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
HDMI-kabel 2.0 med spesialdesignet låsekobling. Sikrer at kontakten ikke løsner, og gir en sterkere tilkobling sammenlignet med andre HDMI-kabler. «Låsepinnene» midt i kontakten sørger for at den låses med høy friksjon mot chassiskontakten.
91,50 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Den låsbare kontakten er universell og passer i alle han-kontakter, uavhengig av produkt. Det gjør det enkelt å oppgradere eksisterende installasjoner med en ny og sikrere strømforsyning, uten at man trenger å gjøre noe annet enn å bytte strømkabelen.
81,30 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Portlåsen for USB tetter igjen USB-porten slik at utstyret beskyttes mot uønsket bruk og bare kan fjernes med et spesialverktøy. En enkel og praktisk måte for å vanskeliggjøre tilkobling av tastatur, mus eller lagringsenheter.
343 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Lås RJ45-kabel slik at du unngår unødvendige avbrudd i viktige sammenhenger. Kabellåsen er en type plasthylse som tres over RJ45-kontakten og låses med en spesialnøkkel. En smart måte å hindre avbrudd av kritiske tilkoblinger som IP telefon, overvåkningskameraene eller uttak og paneler i offentlige miljøer.
533 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter