Meny

Overvåkning av fengsel

Hvor kravene er strenge og sikkerheten er avgjørende.

Kameraer er en stor og viktig del av dagens overvåkning i fengsler. Man ønsker å på best mulig måte hindre, identifisere, overvåke og forebygge kriminalitet, men også å beskytte sine egne ansatte.  Det blir stadig viktigere at kameraet kan levere kvalitetsbilder under de fleste lysforhold og i HD-kvalitet, men det har også blitt viktig at kameraene har en bestemt design som oppfyller de strenge kravene. 

Hjørnemonterte kameraer med vindvinkel gjør at man kan overvåke et større område med det samme kameraet. Det er avgjørende at den innsatte ikke skal kunne skade seg selv eller kameraet.

Derfor er kameraet designet uten hjørner og med antiskli slik at det ikke skal kunne rives ned, dekkes til eller til og med brukes for å kunne skade seg selv (Anti-Ligature-design).

Anti-ligature

Anti-Ligature-design: Er en konstruksjon som reduserer risikoen for at mennesker skal kunne henge ting rundt og i dette kameraet for å kunne skade seg selv.

 

 

 

Kameraet må kunne monteres der det også kan utsettes for hærverk. Da er det viktig at det er solid (IK10+) og at det har støtsensor som varsler dersom noen forsøker å skade det. 

Også overvåkning under dårlige lysforhold er et krav. De fleste kameraer er nå utstyr med IR for 850 nm, men disse kameraene avgir et rødt skinn som begrenser bruksområdet. Det er viktig at man bruker IR med 940 nm, som mennesker ikke kan se. Begrensningen man kan få, er avstanden, men det er som regel ikke noe problem innendørs.

940 nm