Meny

Kunnskapsbanken

Gode tips og råd som kan hjelpe deg med problemet ditt. Miljøbeskrivelser som gir et informativt bilde av alternative løsninger, mønsterpraksis og spennende scenarier. Lær av andres historier, og se muligheter med gode løsninger.

 • Hvorfor akkurat bølgelengdene 1310 og 1550 nm?

  Eller hvorfor er himmelen så uskyldsblå? Og hva har det med fiber å gjøre? Det er faktisk et morsomt sammentreff at den blå himmelen og den røde solnedgangen skyldes et fenomen som også påvirker det fiberbaserte bredbåndet ditt. Les om spredningseffekter og hvorfor vi bruker bølgelengden 1550 nm på de lange fiberlengdene
 • Flytte fiberen – ikke noe å være redd for

  Mange forteller om lite gjennomtenkt plassering av innkommende fiber ved installasjon av fiberbasert bredbånd. Vi er enige. Det ser ofte ikke ut som om det er kundens behov som styrer hvor i hjemmet fibertermineringen havner. Til installatørens forsvar må man også nevne at de ofte er underleverandør med fastpris per uttak, og at de får tydelige instrukser fra netteieren. Men det er helt unødvendig å gå og irritere seg over noe så enkelt som en teit plassering av bredbåndsuttaket når det er så enkelt å gjøre noe med det. Ikke er det spesielt kostbart heller. Her får du noen tips som kanskje kan få deg i gang.
 • 5 tips til bedre kameraovervåkning

  Det er rapportert 65% flere innbrudd i november sammenlignet med juli ifølge kriminalitetsforebyggende råd, og dermed begynner det å gå mot høysesong for innbrudd. Samtidig er det enklere enn noensinne å installere overvåkningskameraer. Når markedet har overbud av kameraer, er det lett å se seg blind på prisen og gjøre overilte kjøp. Vi maner derfor til ettertanke med disse tipsene og ønsker samtidig ytterligere spørsmål om overvåkning velkomne.
 • Speile seriellporter

  En funksjon som det av og til er behov for, men som det ikke har funnet en dedikert løsning for, er muligheten til å distribuere et seriellsignal over nettverket til flere mottakere samtidig. Som en klassisk «Y-kabel», for de som husker så langt tilbake, men nå grenseløst via Ethernet-tilkoblede device servers. Les hvordan du kan gjøre det.
 • Automatisk omstart av IP-kamera eller annet nettverkstilkoblet utstyr

  Slik gjør du for å kunne automatisk starte et overvåkningskamera på nytt uten å måtte bry deg med programmering, skript, kostbar programvare og skytjenester.
 • Hvordan fungerer demping i fibernett?

  Mange tar for gitt at lengdeangivelsene på fiberprodukter er nøyaktige, mens de faktisk er veldig omtrentlige. De er basert på antakelser om en bestemt demping, og de har bare blitt gjort mer forståelige ved å bruke kilometer istedenfor desibel. Her gir vi deg kort informasjon om utfordringen og nytten ved å holde oversikt over dempebudsjettet.
 • Bygg din egen robot

  Årets sommerhobby for deg som er interessert i teknologi? Men også et morsomt eksempel på hva du kan få til med den modulære IoT-plattformen, noen fester og en 3D-skriver. La roboten vekke din interesse for andre muligheter med den modulære arkitekturen for profesjonelle bruksområder.
 • Hva er en datasky?

  Bak mye av det vi liker og bruker hver dag, finnes det en sky eller en skytjeneste, selv om vi ikke alltid tenker over det. Selv om mange mener det er så opplagt at det ikke trenger en forklaring, så finnes det sikkert noen som ikke lenger tør å spørre. Her får du en kort beskrivelse med noen interessante lenker som vi synes gir en god forklaring.
 • Drep søppelpost på rekordtid

  Du kommer på jobb, finner en kopp med kaffe og går til pulten. Du logger deg på og ønskes velkommen av dagens søppelpostfangst. Det er en stund siden du ble lykkelig av en invitasjon til å teste en ny iPhone, en Tesla eller til å hjelpe en rik slektning av en avdød minister i utlandet med å overføre 50 000 000 000. Til tross for gode spamfiltre, ligger avsenderne alltid ett skritt foran. Denne grenseløse fantasien koster deg sikkert 15 minutter hver dag. Og et dypt sukk hver morgen.
 • LTE 4G på 450 MHz

  Kjør LTE 4G på 450 MHz over Net1.
 • IP-styrt relé øker tryggheten for personell i utsatte og truende situasjoner

  NetAlert er en personalarm som har blitt utviklet for å øke tryggheten for personell i utsatte situasjoner. Alarmen brukes i mange ulike bransjer, alt fra kommuner, sosialkontor, fylkeskommuner, skoler og verdisentraler til transportselskaper.
 • IoT – idioti og tull?

  Og internett er bare en døgnflue, som daværende kommunikasjonsminister Ines Uusmann faktisk ikke sa, men som SvD la i munnen hennes i 1996. Helt alvorlig. Som ubestridt ener på floskeltoppen for IT-bransjen de siste årene finner vi forkortelsen IoT, eller Internet of Things, som den står for. Tingenes internett, som media kaller det. Som floskel har den ikke nådd opp til klassikere som «ballen er rund» og «livet går videre», men for de fleste er det et både ganske slitent og diffust uttrykk. Her følger et kort resonnement om emnet, med mål om å avgrense og ramme inn, eller iallfall øke forståelsen for hva som definerer IoT.
 • Smak på melken før du heller den ut!

  I de fleste situasjoner i livet verdsettes rutine og velprøvd erfaring høyt, men når det kommer til IT-produkter og infrastruktur så virker det ikke som om man tenker seg om før man kaster ut et gammelt og stabilt system eller produkt og erstatter det med noe nytt og ukjent. I de fleste andre bransjer ville det vært ansett som en nesten ansvarsløs handling, både økonomisk og fra et driftssikkerhetsstandpunkt.
 • Automatiske veibommer og porter – hvordan fungerer de?

  Når du kjører bilen frem til en veibom i et parkeringshus, så forventer du at den enten åpnes automatisk eller etter at du har tastet inn PIN-kode eller satt kredittkortet i leseren. Det som skjer bak kulissene og som får dette til å skje, er IP-styrte I/O-enheter. Som i eksempelet nedenfor.
 • Slik åpner du garasjeporten med telefonen

  Tenk så behagelig det hadde vært å kunne sitte i bilen og åpne eller stenge garasjeporten med smarttelefonen. Hvis du har en motordrevet garasjeport, så har vi styringen du trenger. Ingen fjernkontroller som krangler og blir borte. Det eneste du trenger, er telefonen din og vår GSM-styrte garasjeportåpner. Enkelt, sikkert og kostnadseffektivt.
 • Hvordan kan man teste USB-enheter over nettverket?

  La oss presentere et alternativt bruksområde for den populære lade-/synkenheten EtherSync.
 • En helt unik leverandør.

  Vi arbeider kontinuerlig med å utvikle sortimentet vårt, og de viktigste kvalifikasjonene er særegne, unikt og smart. Rackstuds skiller seg fra det meste, men samtidig er dette en løsning man nesten ikke klarer seg uten, spesielt hvis man installerer servere i rack- og dataskap. Hvorfor risikere å være uten?
 • Smart Fokus System

  For å få mest mulig ut av ditt HD-kamera, så er riktig fokus avgjørende. Når alt kommer til alt, så er et ufokusert HD-kamera bare sløsing med piksler. Best mulig fokus er helt avgjørende ved sikkerhetsoppgaver. Hvis kameraet ikke klarer å fange detaljerte bilder, så har det ingen funksjon.
 • Steng, lås og sikre en hel bygning på mindre enn ett sekund

  Å kunne raskt og sikkert låse alle dører i for eksempel en skole, sperre alle utfarter i et parkeringshus, eller hvorfor ikke låse ned hele Friends Arena med et knappetrykk i en app på telefonen din eller ved hjelp av en fysisk knapp, trenger verken å være kostbart eller komplisert.
 • Strømlist/uttaksguiden

  I dette avsnittet av strømlistguiden prøver vi å hjelpe deg med å forstå og tydeliggjøre hva de ulike betegnelsene og forkortelsene for inntak/uttak betyr, slik at du enkelt selv kan velge riktig modell og skape dine gen strømlist.
 • Færre innbrudd og en tryggere skole med kameraer

  Rektor Bo Östenius har ønsket å montere kameraer i Hemmestadskolen i Värmdö i flere år. Elevene var ikke trygge i gangene, og ved ett tilfelle var det også et innbrudd ved skolen. I fjor høst investerte skolen mer enn 4,2 millioner kroner i datamaskiner til elevene. Da ble det nødvendig med kameraer i gangene.