Meny

Videovegger for kontrollrom og digitale informasjonsflater

Uansett om det er en gigantisk skjerm/videovegg som plasseres utendørs på en fasade, ved en bilvei eller innendørs i et kjøpesenter, på en flyplass eller en togstasjon, vekker den oppmerksomhet og er en effektiv og profesjonell reklame- og informasjonsplass. Videovegger er også vanlige i kontrollrom innen sikkerhet og overvåkning, ved direktesendte idrettsarrangement og konserter og som firmaskilting og produkteksponering

Det finnes forskjellige måter å drive flere skjermer som en videovegg / visuell flate på, enten du vil presentere budskapet som et stort bilde over alle skjermer eller som flere separate bilder. Visningskombinasjonene varierer naturligvis etter hvor mange skjermer som kobles sammen. Alt fra at et par skjermer viser et bilde/budskap og resten av skjermene viser et annet større bilde.

De mest moderne produktene støtter de nyeste videooppløsningsstandardene, blant annet de fleste innkommende 4K-signaler med samtidig presentasjon av et eller flere bilder på en videovegg. De fleste 4K videovegger har 4K inn, men ut støtter de HD 1080p. Dette er ofte hensiktsmessig, siden en piksel på 4K-innsignalet blir en piksel på en standard 1080p HD-skjerm. Eldre videovegger har ofte 1080p inn, og da blir hver piksel inn til fire piksler i størrelse på 1080p ut.

De meste avanserte videoveggene kan samtidig fylle en skjermbuffer fra flere kilder video og bilder kombinert, og bufferen kan være 8K x 8K. Utgangene kan velge fritt fra bufferen hvilken del som skal vises, og hvis det finnes kaskadekobling, kan mange skjermer dele denne skjermbufferen. En profesjonell videovegg bør være fleksibel med innganger som HDMI, DVI, DisplayPort, VGA og YPbPr-signaler samt ha video-switcher-funksjonalitet for å håndtere flere forskjellige video- og lydkilder. Enkelte installasjoner kan ha HDMI for både innkommende og utgående trafikk, mens andre trenger HDMI inn med DVI ut, avhengig av valgt skjermmodell.

Moderne systemer for videovegger kan stilles inn slik at den såkalte sørgekanten ved skjermens ytterkant blir smalere, noe som ofte kalles kantløse eller minimal kant / minimalt mellomrom. Reduksjon av mellomrom kan også gjøres ved hjelp av en avansert bildeforbedringsalgoritme som reduserer mellomrommet på delte skjermer når man spiller av videoer. Objekter på kanten ved rammen justeres, slik at man oppnår en sømløs seeropplevelse.

Produkter som ikke har denne funksjonen, kan kompletteres med en såkalt Video Rotation Box, en smart løsning for å rotere skjermbildet 180 grader på skjermer i en videovegg for å optimalisere sørgekantene.

Hvis videoveggen skal plasseres utendørs, er det viktig at skjermene har god lysstyrke og er tilpasset formålet. Hvilken løsning man bør velge, avhenger av skjermenes plassering, seeravstand og lysforholdene på stedet.

Dagens fleksible LED-skjermer kan brukes til mye mer enn bare storskjermer. Det er bare brukerens fantasi som setter grenser. Enten det gjelder messer, utstillinger eller kontorlokaler, kan man fylle vegger, tak, gulv, resepsjonsdisker og andre møbler med skjermer for å spille av reklame eller annen informasjon.

Direktronik har et stort utvalg innen videovegger og digitale skilt. Hvis du ikke finner det du trenger i sortimentet vårt, kan vi helt sikkert skaffe det via vårt store kontaktnett.

Praktisk standardløsning via separat videoveggenhet (controller)

En separat enhet, en såkalt videovegg-controller, er en populær løsning for å vise direktesendte arrangementer, digitale reklameskilt og firmaskilting i form av visuelle informasjonssystemer i entreer eller møterom der et eller flere budskap vises samtidig. Denne kostnadseffektive løsningen er enkel å både bruke og installere når det gjelder digitale skilt og videovegger.

En relativt normal installasjon er en frittstående løsning med 2 x 2, 3 x 3 eller flere skjermer koblet sammen til en felles videovegg. Flere høyoppløste skjermer av valgfri størrelse og type monteres på vegg, gulvstativ eller henges i vaier for å presentere budskapet som et felles bilde over alle skjermer eller som flere separate bilder i forskjellige visningskombinasjoner.

Avanserte kontrollsystemer for større installasjoner

Til mer avanserte og større videovegger anbefaler vi et separat kontrollsystem. Dette systemet klarer flere video- og datakilder uansett hvilken skjermkonfigurasjon de skal presenteres på. De brukes blant annet til ting som kontrollrom for trafikkovervåkning, driftssentraler for telekom, allmenn nytte, overvåknings- og sikkerhetsbransjen og i underholdningsbransjen.

Disse systemene er åpne og fleksible videovegg- og flerskjermløsninger som ofte støtter den nyeste generasjonen utskiftbare video- og grafikkort. De forskjellige produsentene har også egne programvarer eller verktøy for å planlegge, driftssette og håndtere avanserte videovegginstallasjoner.

Bruksområder

Sikkerhet og overvåkning – kontrollrom

Flere skjermer eller videovegger er en effektiv løsning for kameraovervåkning døgnet rundt. Det kan dreie seg om sikkerhet utendørs eller intern overvåkning av kontorer eller lokaler. Ved hjelp av et kontrollrom får man oversikt over de fleste overvåkningskameraer, og ved behov kan man enkelt forstørre opp et valgt kamerabilde på hele eller deler av videoveggen.

Streaming og Broadcasting - direktesendte arrangementer

Som støtte ved større direktesendte arrangementer innen sport, esport, teater og konserter for å vise detaljene og for at store tilskuermengder skal kunne se hva som skjer, selv om de befinner seg et stykke unna selve hendelsen. Storbildeskjermer og videovegger brukes også som informasjon og design på museer og kunstgallerier.

Digitale reklameskilt

En effektiv og profesjonell måte å vise reklame, informasjon og produkter til allmennheten på fasader, i resepsjoner og på konferanserom.

Hvis du har spørsmål eller ønsker rundt videovegger, digitale skilt, storbildeskjermer, strømming av video eller andre ting som stiller høye krav til hastighet og tilgjengelighet, er Direktroniks prisvinnende kundeservice alltid tilgjengelig* på telefon, e-post og chat.

*) hverdager mandag–fredag 08.00–17.00

Produktområder

Vare.nr 20100719
4K HDMI matrise og videoveggkontroller 4x4 sømløs switch
16 610 NOK eks. mva
 
VideoVegg 4K HDMI med inntil 8 x 8 er et IP-basert, integrert og programvarestyrt system for å kunne bygge avanserte videovegger selv med flere videokilder. Er også en virtuell HDMI Matrix med inntil 200 sendere/mottakere.
6 760 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 20101782
HDMI 2 x 2 4K, USB TYPE-C, DVI, 2 HDMI inn, 4 HDMI ut
17 300 NOK eks. mva
Vare.nr 20101783
HDMI 3 x 3 4K, USB TYPE-C, VGA, DP, 2 HDMI inn, 9 HDMI ut
21 200 NOK eks. mva