Meny

Fiberbåret AV – strømmende media via fiber

Audio-Visual (AV) er et område som ofte stiller svært strenge krav til overføring av blant annet strømmende video, bilder og lyd, både når det gjelder kabler og annet utstyr. Fiberoptikk gir ikke bare større båndbredde over lengre avstander, men også bedre beskyttelse mot forstyrrelser, mindre størrelse og lavere vekt.

Den tradisjonelle kobberkabelen begynner å nærme seg sine begrensninger, noe som gjør at fiberoptikk er den riktige veien å gå for høyhastighetsoverføringer. Samtidig ønsker man å unngå komprimering av signalene, slik at man minimerer feil. Til tross for den raske utviklingen innen kommunikasjonsområdet, vil AV fortsatt kunne overføres over den samme fiberoptiske kabelen ved å bytte komponenter (for eksempel Video SFP) istedenfor å bytte ut kabelen.

Dataprodukter ut over det vanlige

Direktronik har et komplett utvalg av fiberoptiske løsninger, ikke minst for nettopp AV-kommunikasjon. Direktroniks fiberkabel som metervare gir deg flere muligheter til å velge riktig fibertype avhengig av installasjonen. Alle kabeltyper kan bestilles ferdig terminerte i ønskede lengder. All ære til kabelen, men i praksis er det ofte det andre utstyret som er begrensningen. Våre trådløse fiber- og kobberbaserte forlengelses- og distribusjonsprodukter skalerer opp, ned, veksler, omdanner og forlenger de fleste formater, som SDI, DisplayPort, HDMI, DVI, HDBaseT, USB, VGA, Audio og multigrensesnitt.

Strømmende video

Dagens utvalg av filmer og serier via abonnementstjenester som Netflix, HBO, Viaplay, cMore, YouTube med flere, fungerer stort sett bra ved tilkoblinger på 2 MB/s. Men konkurransen og abonnenter går ikke bare på utvalget, men også på hvor godt bilde (oppløsning) man kan få. Når man snakker om HD, 3D og 4K Ultra-HD og bedre, stilles det stadig høyere krav til både kabel og annet utstyr. Ta for eksempel nye HDMI 2.1, som støtter 8K-oppløsning (7680 × 4320 piksler) i 60 Hz (60 bilder per sekund) og dynamisk HDR. Men også 4K-oppløsning (4096 × 2160 eller 3840 × 2160 piksler, den siste også kalt 4K UHD) i 120 Hz (120 bilder per sekund) støttes. For å nå den nye versjonens fulle kapasitet kreves ikke bare nye kabler, men også maskinvare som støtter HDMI 2.1.

Ny og mer effektiv komprimering

H.265 eller HEVC (High Efficiency Video Coding) er en ny standard for komprimering som skal erstatte den utbredte H.264-koderen/dekoderen (kodek). H.265 gjør det enklere å se på film og video i høy kvalitet med mindre krav til båndbredde. Egentlig bruker H.265 samme komprimeringsteknologi som H.264, men H.265 gjør det mulig å komprimere video enda mer. For å motta sanntids videostrømmer via Ethernet direkte fra IP TV-sendinger og IP-kameraer for videre distribusjon til for eksempel HDTV-apparater, skjermer og analoge forsterkere, trenger man en HD HDMI-dekoder.

Fiberkabling

Litt klønete sagt er fiber ledninger av glass eller gjennomsiktig plast, som brukes til å sende datatrafikk med lysets hastighet. Men det kan oppleves mer som en jungel enn bare kabler, med begreper som duplex, singlemode eller multimode, SC eller LC, fast innbygd eller via valgfri SFP-modul, og så videre. Direktroniks store fiberkabelsortiment kombinert med vår erfaring, gir en trygg og kostnadseffektiv installasjon. Alle fiberkabler er 3D/interferometertestet, en garanti for stabilt høy kvalitet.

Hvis du har spørsmål eller ønsker knyttet til produkter for fiberbåret AV, strømmende video eller andre områder hvor det er strenge krav til hastighet og pålitelighet, er Direktroniks prisvinnende kundeservice alltid tilgjengelig* på telefon, e-post eller chat.

Vi forsøker også å spre kunnskapen vår i kunnskapsbanken. Les blant annet om «HDMI 2.1 – et lite skritt, men en stor forskjell».

*) hverdager mandag–fredag 08.00–17.00

Produktområder

Vare.nr 20100523
4-portars HDMI, USB KVM Multiviewer med Fast Switching
45 300 NOK eks. mva
 
Video SFP for kostnadseffektiv video-overføring over singlemode dupleks-fiber. Denne SFP sender og tar imot data i hastigheter fra 50 Mbps opp til 11,88 Gbps. Kompatibel med SMPTE ST-297-2006, ST2081 og ST-2082.
4 770 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
HDMI 2.0-kabel i flera längder med löstagbart självlåsande kontaktdon i ena änden, som är idealiska för installation genom rör och andra trånga utrymmen. Via den flexibla kontaktlösningen kan kabeln anslutas till fler enheter med olika uttag, som HDMI (Typ A) eller Micro-HDMI (typ D).
587 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
HDMI 2.0 avtakbar fiber-hybridkabel som klarer 4K (4096 x 2160) ved 60 Hz (RGB & YCbCr : 4:4:4) og sender videoinformasjonen over fiber, men DDC/HDCP-informasjonen via kobber (koakskabel) og blir dermed den rimeligste måten å forlenge HDMI støyfritt over fiber opptil 100 m. Kan legges i rør med innvendig diameter fra 14 mm.
3 940 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter