Meny

Broadcasting – produksjon og bearbeiding med krav til båndbredde

I takt med at kameraer og sendeteknologi utvikles, implementeres SDI-versjoner med broadcast- og digitalkinoklasse når det kommer til oppløsning, bildehastighet (bilder i sekundet) og fargedybde. Dette for å håndtere de økte kravene til båndbredde som ukomprimerte videosignaler innen profesjonell produksjon og bearbeiding medfører.

Mange mindre lokal-TV-stasjoner har fortsatt første generasjons SDI (1.5G), samtidig som de fleste produksjonsselskaper bruker 3G-SDI for HD-ledninger og en kombinasjon av 3G-SDI-kabler for å håndtere 4K/Ultra HD-strømmer. I fremtiden må flere oppgradere båndbredden for å kunne håndtere kameraer med en uteffekt på 6G-SDI, for ikke å nevne 12G-SDI-strømmen som nå kommer med de mest moderne kameraene.

Direktronik hjelper deg gjerne med å forenkle overgangen fra en SDI-versjon til den neste, der magefølelsen vår er at mange går direkte fra 3G til 12G for video. I tillegg til SDI har vi produkter for sømløs kommunikasjon med formater som DisplayPort, HDMI, DVI, HDBaseT, USB, VGA, Audio eller multigrensesnitt. Vi har et bredt fiberkabelsortiment og et omfattende utvalg av trådløse, fiber- og kobberbaserte forlengelses- og distribusjonsprodukter, og vi kan allerede i dag levere fremtidssikre fiberoptiske løsninger for broadcast, produksjon, bearbeidelse, profesjonell lyd, lyssetting, bilde, strømming av video og VR.

12G-SDI via fiber i opptil to mil

Som en familie av videogrensesnitt, som standardiseres av organisasjonen SMPTE, tilbyr SDI og de beslektede grensesnittene nominelle datahastigheter når de brukes ved overføring av ukomprimerte, ukrypterte digitale videosignaler i TV-bransjen. Noe som er svært positivt, er at 12G-SDI er fullstendig bakoverkompatibelt, noe som forenkler kabelstrekking, og med de riktige verktøyene kan man bytte ut eksisterende infrastruktur på en enkel og problemfri måte.

12G-SDI gir åtte ganger bedre båndbredde sammenlignet med normal HD-SDI, og tilbyr enkelheten med enkabeltilkobling. 12G-SDI kan håndtere høy bildehastighets- og fargedybde-4K/Ultra HD-signaler over én kabel, helt opptil 100/120 bilder i sekundet. Det er en stor fordel for direktesendte arrangementer, TV- og radiostudioer, og andre anlegg for innspilling og direktesending, når det kommer til kompleksitet, vekt og antall potensielle feilkilder i signalkjeden. 12G-SDI over optisk fiber øker ytterligere avstanden 12G kan sendes over, opptil 20 km.

Direktronik tilbyr kostnadseffektiv 12G-SDI-overføring via fiber (fast innebygd eller via valgbar SFP-modul). Kundetilpasset produksjon av fiberkabel etter dine ønsker, store volumer og prosjektløsninger. Alle lengder, alle farger, alle typer. Armert, vanntett, Breakout (mangefiberkabel), fibervogner, 3D/Interferometertestet og LSZH (Low Smoke Zero Halogen. Fordeler med fiberkabel er sikkerhet, lengre avstand, overføringshastighet, motstand mot forstyrrelse,r elektrisk isolasjon, kostnadseffektivitet og bærekraftig for miljøet (ingen metaller i kabelen).

Nettverkslyd (DANTE og AVB)

Ved overføring av lyd, for eksempel DANTE (Digital Audio Network Through Ethernet) og AVB (Audio Video Bridging), over fibernettverk, finnes det løsninger som overfører på Multimode- eller Singlemode-fiber. Det fysiske tilkoblingspunktet er ikke relevant. Så lenge alle enheter er koblet til samme nettverk, kan lydsignaler gjøres tilgjengelige overalt. DANTE støtter samplingfrekvenser opptil 196 kHz med en minimal latens på 150 mikrosekunder og 1024 kanaler per lenke. AVB har nesten samme spesifikasjoner som Dante, men med noe høyere minste latens på 250 mikrosekunder. Men det er en åpen standard, noe som innebærer at produsenten ikke trenger å lisensiere teknologien.

Hvis du har spørsmål eller ønsker knyttet til produkter for broadcast, fiberbåret AV, strømming av video, eller noe annet som stiller høye krav til hastighet og pålitelighet, er Direktroniks prisvinnende kundeservice alltid beredt* på telefon, e-post eller chat.

*) hverdager mandag–fredag 08.00–17.00

Produktområder

 
Forskjellige typer endeutstyr er nå mer enn noensinne tilgjengelig med SFP/SFP+-formatet som tilkoblingsmulighet. Da blir bruksområdene stadig flere, samtidig som både fibertyper, datastrømmer og protokoller kan variere. Resultatet er at nett, lenker og protokoller integreres stadig mer i hverandre, noe som gjør at behovet for multifunksjonelle omformere øker. Til dette kan vi bruke produkter fra Fiberplex. Enheten hjelper deg til å transportere det du vil, når du vil og slik du vil.
9 990 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Fiberlenkepakke som er ferdig konfigurert for å overføre DANTE og AVB nettverkslyd.
24 380 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
VideoVegg 4K HDMI med inntil 8 x 8 er et IP-basert, integrert og programvarestyrt system for å kunne bygge avanserte videovegger selv med flere videokilder. Er også en virtuell HDMI Matrix med inntil 200 sendere/mottakere.
6 760 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
HDMI 2.0 avtakbar fiber-hybridkabel som klarer 4K (4096 x 2160) ved 60 Hz (RGB & YCbCr : 4:4:4) og sender videoinformasjonen over fiber, men DDC/HDCP-informasjonen via kobber (koakskabel) og blir dermed den rimeligste måten å forlenge HDMI støyfritt over fiber opptil 100 m. Kan legges i rør med innvendig diameter fra 14 mm.
3 940 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Nå kan du sende 8K over DisplayPort 1.4 i opptil 100 meter, sammenlignet med kanskje 3–15 meter for en standardkabel. Denne avanserte fiberoptiske kabelen tåler svært høy båndbredde. Den har vanlige DisplayPort-kontakter i begge ender, og den finnes i faste lengder mellom 10 og 100 meter.
1 190 NOK 1 400 NOK Listpris eks. mva
Finnes i flere varianter