Meny

Trådløse punkt-til-punkt-koblinger

Trådløse koblinger som et alternativ til faste fiber- eller kobberforbindelser har blitt brukt i mange år. Derfor sitter mange mennesker fast i gamle oppfatninger av ulempene og vanskelighetene som tidligere gjorde seg gjeldende. Derfor ønsker vi å fremheve potensialet i moderne punkt-til-punkt-forbindelser.

20115162_1.jpg

For å utvide nettverk og muliggjøre kommunikasjon mellom eksterne steder, er forskjellige metoder tilgjengelige, avhengig av behov og eksisterende forhold. En slik metode er fysisk utvidelse, hvor du kjører kabler eller installerer fiber for å utvide nettverket til et annet sted. En mer kostnadseffektiv og fleksibel løsning er imidlertid å bruke trådløse punkt-til-punkt-koblinger. Disse koblingene muliggjør overføring av data eller kommunikasjon mellom to punkter uten behov for kabler eller fiber.

Enkel installasjon og fleksibel

Ved å bruke trådløs teknologi kan du raskt og enkelt etablere en kobling mellom to nettsteder og overføre data med høy hastighet og pålitelighet. Dette gjør det mulig å koble til avsidesliggende steder som ellers kan være vanskelige eller kostbare å koble til ved hjelp av tradisjonelle kabler eller fiberforbindelser. Trådløse punkt-til-punkt-forbindelser har derfor blitt uvurderlige for bedrifter, kommuner, bønder, industrisektorer, teleoperatører og andre organisasjoner som trenger en rask, pålitelig og kostnadseffektiv kommunikasjonsløsning. De vanligste behovene er å koble sammen to bygninger som trenger å kommunisere med hverandre eller et trådløst kamera som trenger å sende video til en overvåkingsstasjon.

Mange fordeler

Det er mange fordeler med trådløse punkt-til-punkt-koblinger. En av de største fordelene er enkel installasjon og at de ikke krever noen kabler eller annen infrastruktur for å fungere. Dette gjør dem utrolig fleksible og nyttige i en rekke situasjoner der det ikke er mulig eller praktisk å trekke kabler.

En annen fordel med trådløse punkt-til-punkt-koblinger er deres evne til å overføre data over lange avstander. Dette gjør dem spesielt nyttige for å koble sammen for eksempel to kontorer på forskjellige steder eller et kamera som er plassert i en høyde.

Ulike teknologier

Det finnes ulike teknikker som brukes til å lage trådløse punkt-til-punkt-koblinger, med Wi-Fi som den vanligste. Wi-Fi-teknologi brukes vanligvis til å opprette trådløse lokalnettverk, men den kan også brukes til å opprette trådløse punkt-til-punkt-koblinger. Wi-Fi er generelt veldig pålitelig og kan overføre data over lange avstander. Forbedringer i Wi-Fi 5- og Wi-Fi 6-teknologiene har forbedret ytelsen, effektiviteten og sikkerheten til trådløse nettverk. Begge teknologiene har også styrket sikkerheten til trådløse nettverk gjennom WPA3-sikkerhetsprotokollen, noe som gir et høyere sikkerhetsnivå sammenlignet med tidligere versjoner.

Det finnes også andre teknologier for å opprette trådløse punkt-til-punkt-koblinger, for eksempel radiolinker og satellittkoblinger. Radiolinker er vanligvis svært pålitelige og kan overføre data over enda lengre avstander. Satellittforbindelser har fortsatt både pris og hastighet mot seg, men til gjengjeld global dekning.

Avslutningsvis er trådløse punkt-til-punkt-koblinger en veldig nyttig teknologi for å skape trådløse forbindelser mellom fjerne punkter. Det finnes ulike teknologier som kan brukes til å etablere disse tilkoblingene, inkludert Wi-Fi og radiokoblinger. Valg av teknologi avhenger av den spesifikke situasjonen og hvilken teknikk som er best egnet.

Hvis du vil vite mer om hvordan du kobler til nettverk over lange avstander, kontakt oss med en gang! Det er enkelt å komme i kontakt med oss på chat, e-post og telefon: +46 (0) 8 52 400 700.

Les mer om WiFi 6

Ikke gå glipp av artikler i kunnskapsbanken, abonner på nyhetsbrevet

© Copyright 2023-05-12, innholdet er beskyttet under lov om opphavsrett.

Vare.nr 20110951
RG-EST350 Bridge PtP 802.11ac Full Duplex, kit
4 400 NOK eks. mva
Vare.nr 20115162
IP65 802.11ac 5GHz 900Mbps TDMA Outdoor Long Range Wireless
8 260 NOK eks. mva
Vare.nr 20115252
802.11ac,14dBi antenn, 802.3at PoE+
1 750 NOK eks. mva
Vare.nr 20111220
802.11ax, wifi6, dobbeltbånd, SFP, livstidslisens for skytjenester
3 700 NOK eks. mva
Vare.nr 20115251
802.11ax,-40 to 70C, 802.3at PoE+PD,4 x N-Type connector
3 850 NOK eks. mva
 
Wi-Fi smart bro som kan gjøre Wi-Fi om til kablet tilkobling eller kablet tilkobling om til Wi-Fi, med støtte for både 2,4- og 5 GHz-båndet med en overføringshastighet på opptil 900 Mbps.
902 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Universalt 90-graders veggfeste av værbestanding aluminium. Perfekt for montering av antenner, overvåkningskamera, paraboler, og annet utendørs utstyr.
386 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter