Meny

Hva er HDBaseT-teknologi?

HDBaseT-teknologien har blitt standarden innen multimediedistribusjon for både hjemmebruk og kommersiell bruk, slik som digital skilting, sykehus, arrangementer, konferanser og utdanning. Det finnes hundrevis av HDBaseT-aktiverte produkter på markedet akkurat nå, inkludert prosjektorer, kameraer, HDBaseT-sendere, forlengere, mottakere, Scaler osv.

Større skjermer blir stadig vanligere, og behovet for å sende video- og lydsignalet fra et annet sted øker. For å opprettholde en akseptabel bildeskarphet på disse skjermene, kreves UHD-video med 4K-oppløsning. Etter hvert som oppløsningen øker, er det behov for mer og mer båndbredde og overføringshastighet.

HDMI, DisplayPort og DVI er vanlige kabler for høyoppløselige data, men bruken av dem er ofte mer egnet for korte avstander. Sammenlignet med konvensjonelle nettverkskabler er de tunge og vanskelige å trekke, og dempingen begrenser ofte bruken til avstander kortere enn 10 meter. I tillegg kan kabler av høy kvalitet være veldig dyre.

HD Base-T er ikke ment som en erstatning for AV-kabler, men et supplement når du vil sende signalet over lange avstander og unngå kabelrot, da nettverkskabler ofte allerede er trukket opp.

imagewe60a.png

Hvorfor HDBaseT-teknologi?

HDBaseT er en standard for overføring og mottak av lyd-, video- og kontrollsignaler via standard nettverkskabaler (kategorikabler) til eksterne steder. Den er i stand til å distribuere ukomprimert A/V med ultrahøy oppløsning på avstander opptil 100 meter, enten punkt-til-punkt eller seriekobling, og med null ventetid. HDBaseTs plug-and-play-teknologi er utviklet for å eliminere kabelrot og bidra til lavere kostnader ved å legge til rette for strømlinjeformede punkt-til-punkt-installasjoner via standard nettverkskabler.

HDBaseT-forlengere har en senderenhet (TX) som sender lyd-, video- og kontrollsignaler over en CATCAT.6A/7-kabel til en mottakerenhet (RX) på en skjerm for den endelige HDMI-konverteringen.

Interoperabilitet

I motsetning til andre proprietære CatX-forlengere på markedet, er HDBaseT en standard som sikrer at to enheter som støtter HDBaseT, uavhengig av produsent, vil fungere med hverandre, noe som fører til flere valg for installatører og sluttbrukere. I tillegg kan denne standarden håndtere en høyere oppløsning sammenlignet med en vanlig CatX-forlenger.

HDBaseT 1.0 og 2.0 støtter ukomprimert video opptil 750 MByte/s

  • 4K ved 30 Hz med 8-biters 4:4:4 fargekoding
  • 4K ved 30 Hz med opptil 12-biters 4:2:2 og høyt dynamisk område (HDR)
  • 4K ved 30 Hz med Dolby Vision-standardmodus
  • 4K ved 60 Hz med 8-biters 4:2:0 fargekoding

HDBaseT 3.0 støtter ukomprimert video opptil 1500 MByte/s

HDBaseT 3.0 er den mest avanserte og funksjonsrike generasjonen av HDBaseT til dags dato. Takket være en dobling av den ukomprimerte datahastigheten, er HDBaseT 3.0 en teknologi som tillater utvidelse av fullstendig ukomprimert 4K@60 4:4:4 opptil 100 m. I tillegg ble Ethernet-kapasiteten utvidet fra 100 Mbps til en full dupleks Gigabit. HDBaseT 3.0 anbefaler minst kategori 6a U/FTP nettverkskabel for full kapasitet og potensial.

  • 4K ved 60 Hz med 8-biters 4:4:4 fargekoding
  • 4K ved 60 Hz med opptil 12-biters 4:2:2 og høyt dynamisk område (HDR)
  • 4K ved 60 Hz med Dolby Vision-standardmodus
  • 8K@30Hz (4:2:0)

Enkelte løsninger har også PoH (Power over HDBaseT) som gjør at mottakeren kan drives av senderen.

HDBaseT-teknologien støtter ikke Ethernet, den bruker bare den samme kabelen. Hvis du kobler HDBaseT-produkter til en Ethernet-svitsj, deaktiveres alle HDBaseT-signaler. Hvis du trenger Matrix-operasjon på datamaskiner eller mediespillere, kan du vurdere å bruke IP-extender for å oppnå det.

Hvis du vil vite mer om hvilke HDbaseT-produkter du skal velge, er Direktroniks prisbelønte kundeservice klar for å hjelpe deg. Vi er enkle å få tak i, og vi svarer umiddelbart på chat, e-post eller telefon: +46 (0) 8 52 400 700. Og husk: Ikke gå glipp av artiklene i Kunnskapsbanken. Abonner på nyhetsbrevet!

© Copyright 2022-09-12. Innholdet er beskyttet i henhold til loven om opphavsrett.

 

Vare.nr 20113179
Dobbel skjerm med lokal utgang, lyd, seriell, USB, 100M
11 920 NOK eks. mva
Vare.nr 20113186
Over CAT.X med Lokal utgång,Ljud, Seriell, USB, 100M
10 510 NOK eks. mva
Vare.nr 20101099
HDBaseT-bryter, Type-C, VGA, HDMI, HDMI 2.0
7 810 NOK eks. mva
Vare.nr 20101271
Pakke med sender og mottaker, HDBaseT-forlenger
10 540 NOK eks. mva
Vare.nr 20110220
4K 40m, 1080p 70m, HDR, 18G, HDCP2.2, 4xHDMI Loopout
23 680 NOK eks. mva
 
Den første virkelig gjennomtenkte, hakefrie Cat6A-patchkabelen på markedet. En tynn, støpt plastbue med flenser på begge sider av festet, sørger for at det kreves minimalt med kraft for å løsne kontakten. Samtidig utgjør flensene den støtten plastbuen trenger for ikke å skli av festet når kabelen trekkes inn bakveien på trange steder og i kabelvaser.
61 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Perfekt forlengelse for midlertidige nettverkskabler som brukes under arrangementer, presentasjoner, kurs, konferanser, messer, kamerabiler, nødsituasjoner med mer. Et uunnværlig produkt for alle teknikere som jobber med midlertidige LAN-tilkoblinger over lange avstander, for eksempel måleseksjoner eller i utvendige kamerabiler. Integrert uttak Cat.6A 1 x RJ45 med støvdeksel og 1 x Cat.6A RJ45.
2 730 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Installasjonskabel for nettverk, kobber med maksimal ytelse. Kjøpes på 305 m trommel eller 100 m trommel. Kabelen kan også kjøpes som metervare. De fleste av nettverkskablene våre er LSZH (Low Smoke Zero Halogen), noe som gjør dem velegnet i offentlige miljøer. CPR-sertifisert.
1 310 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter