Meny

NVR (Network Video Recorder) og VMS (Video Management System) er to forskjellige konsepter i overvåkingssystemer og videobevaring. De to brukes ofte sammen for å administrere og lagre overvåkingsvideoer, men de har forskjellige funksjoner og roller.

Her er forskjellene mellom dem:

 1. NVR (Network Video Recorder): En NVR er en fysisk enhet eller en programvareløsning som brukes til å ta opp, lagre og administrere IP-kameravideoer. NVR fungerer som en DVR (Digital Video Recorder) for IP-kameraer. Den kobles direkte til et IP-nettverk og kan håndtere flere IP-kameraer. NVR-er har vanligvis innebygd lagringskapasitet og kan lagre overvåkingsvideoer på interne harddisker eller andre lagringsenheter.

 2. VMS (Video Management System): Et VMS er en programvareløsning som brukes til å administrere og overvåke overvåkingskameraer og videostrømmer. VMS-systemer gjør det mulig å integrere og administrere kameraer fra forskjellige produsenter på én enkelt plattform. VMS har avanserte funksjoner som fjernovervåking, administrasjon av kamerafunksjoner (for eksempel bevegelsesdeteksjon, zoom osv.), hendelsesadministrasjon og analyse av videostrømmer. Det kan også inkludere brukerautentisering, tilgangskontroll og integrering med andre sikkerhetssystemer.

Oppsummert er NVR en fysisk enhet eller programvareløsning som brukes til å ta opp og lagre overvåkingsvideoer fra IP-kameraer, mens VMS er en programvareløsning som tilbyr overordnet administrasjon, overvåking og integrering av ulike kameraer og sikkerhetssystemer på én felles plattform. Ofte brukes NVR sammen med VMS for å lage en komplett overvåkingsløsning.

 

Hva er fordelene med VMS?

Video Management System (VMS) tilbyr flere fordeler og avanserte funksjoner for å administrere og overvåke overvåkingskameraer og videostrømmer. Her er noen av de viktigste fordelene ved å bruke VMS:

 1. Sentralisert administrasjon: VMS muliggjør administrasjon av flere kameraer og videostrømmer fra forskjellige steder på én enkelt sentralisert plattform. Dette gjør det enkelt å overvåke og administrere store områder eller anlegg fra et felles punkt.

 2. Enkel integrering: VMS-systemer kan integrere kameraer fra forskjellige produsenter og modeller på samme plattform. Dette gir fleksibilitet til å bruke ulike typer kameraer og utstyr samtidig, og legger til rette for oppgraderinger eller tillegg av kameraer i fremtiden.

 3. Avansert overvåking: VMS tilbyr avanserte overvåkingsfunksjoner som bevegelsesdeteksjon, fjernovervåking, zoom, panorering og vinkling. Det kan også inkludere funksjoner som ansiktsgjenkjenning, nummerskiltdeteksjon og andre analyseverktøy.

 4. Hendelseshåndtering og varsler: VMS kan generere advarsler og varsler basert på forhåndsdefinerte hendelser, for eksempel bevegelsesdeteksjon eller inntrenging i et bestemt område. Dette gjør det mulig for sikkerhetspersonell å reagere raskt på potensielle trusler eller problemer.

 5. Lagringsadministrasjon: VMS-systemer tilbyr avansert lagringsadministrasjon for overvåkingsvideoer. Brukere kan planlegge opptak, konfigurere oppbevaringsperioder og prioritere videoer basert på viktigheten av materialet.

 6. Brukerautentisering og tilgangskontroll: VMS gir muligheten til å definere forskjellige brukerroller og tillatelser. Dette sikrer at bare autoriserte personer får tilgang til forskjellige funksjoner og videostrømmer.

 7. Ekstern tilgang: Gjennom VMS kan brukere overvåke og administrere kameraer og videostrømmer fra eksterne steder via en internett-tilkobling. Dette er nyttig for f.eks. sikkerhetspersonell som må overvåke flere steder fra et sentralt kontrollpunkt.

 8. Skalerbarhet: VMS-systemer er ofte skalerbare og kan vokse i takt med dine behov. Det er mulig å legge til flere kameraer og utvide funksjonaliteten etter behov.

Oppsummert gir VMS-systemer brukerne en mer avansert og fleksibel plattform for å administrere og overvåke overvåkingskameraer. Funksjonene spenner fra grunnleggende overvåking til avanserte analyseverktøy, noe som gjør det til en kraftfull løsning for sikkerhets- og overvåkingsformål.

 

Hva er fordelene med NVR?
 

Network Video Recorder (NVR) tilbyr flere fordeler når det gjelder opptak og lagring av overvåkingsvideoer fra IP-kameraer. Her er noen av de viktigste fordelene ved å bruke NVR:

 1. Enkel installasjon: NVR-enheter er vanligvis enkle å installere. De kobles direkte til nettverket og IP-kameraene, og eliminerer behovet for komplisert kabelstrekking.

 2.  Avanserte funksjoner: Noen NVR-enheter kan tilby avanserte funksjoner som bevegelsesdeteksjon, e-postvarsler og integrering med andre sikkerhetssystemer.

 3. Kostnadseffektiv: NVR-systemer (Network Video Recorder) bruker Linux som operativsystem. Bruken av Linux i NVR-systemer kan ha flere fordeler når det gjelder kostnader og ytelse: Det medfører ingen lisenskostnader, og det er ressurseffektivt og kan fungere bra selv på mindre kraftig maskinvare.

Oppsummert tilbyr NVR-systemer en enkel, skalerbar og høykvalitativ løsning for opptak og lagring av overvåkingsvideoer fra IP-kameraer. Deres tekniske fordeler og tilpasningsevne gjør dem til et populært valg for moderne sikkerhets- og overvåkingssystemer.

 
Nx Witness VMS-plattformen – enkel betjening med en kraftig brukeropplevelse. Nx Witness er en svært lettdrevet, brukervennlig og operativt uavhengig VMS-plattform som er utviklet for IP-basert videoovervåkning for å registrere, vise, ta opp og styre IP-videokameraer, slik at du kan overvåke, analysere og reagere på kritiske hendelser i sanntid. Nx Witness Cloud er inkludert kostnadsfritt og gir tilgang til systemet over internett. NX Witness har også gratis oppdateringer i hele serverens levetid.
1 400 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 20115442
2st hårdiskplatser max 16TB, 1*RJ45 10M/100M, 2st USB 2.0
1 520 NOK eks. mva