Skriv inn din e-post
Produkter
Finn blant alle våre produkter
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Når man snakker om å forlenge nettverket med fiber, tar man vanligvis utgangspunkt i at «nettverket» er basert på kobberkabel, og at fiberen først skal konverteres fra kobber til fiber, og deretter tilbake igjen. Det spiller ingen rolle om det er et nytt bygg på campus eller en campinghytte som skal kobles til, metoden er den samme. Vi har snakket om forlengelse av fiber tidligere i artikkelen Flytte fiberen, men da med utgangspunkt i bredbåndskontakten på veggen hjemme og hvordan man kan flytte den til et bedre sted i huset. Nå handler det isteden om fiber som forlengelse av kobbernettet.
Det er egentlig ingen større forskjell på å flytte en fiberkontakt og å forlenge et kobbernett. Vi kobler bare til den aktive komponenten som konverterer mellom fiber og kobber i begge ender. Så lang henger alle med, men deretter bruker spørsmålene å komme. For det finnes jo så mange forskjellige typer fiber, kontakter, hastigheter og andre varianter, og det gjør brukerne usikre.
En stor fordel når du skal forlenge kobbernettet, er at det er du som bestemmer over begge fiberendene. Når det gjelder det fiberbaserte bredbåndet, har du en ukjent innkommende fiber i huset, som du først må identifisere før du kan finne ut hvilket materiale som passer. Selv om det vanligvis er samme type, kan du ikke være sikker, og vi kan bare gjette hvis vi ikke først har en dypere diskusjon, og av og til ser bilder av installasjonen og komponentene. Når du selv bestemmer over fiberen, blir valget mye enklere.
Singlemode er den definitivt vanligste typen, og den mest fremtidssikre, men egentlig kan du velge type helt fritt, så lenge du tilpasser de aktive konverterne etter den typen du har. Multimode, som er den andre typen, passer best til kortere kabelstrekk og gjerne i datasentermiljøer, siden det er rimeligere å produsere de aktive modulene for denne typen fiber. Med duplex mener man én kabel med to ledere, sammenlignet med simplex som bare har én. Fordelen med å velge duplex er at de aktive konverterne kan være helt identiske i begge ender. Hvis du velger simplex-fiber, har du samtidig valgt at data må sendes på forskjellige bølgelengder for å kunne gå i begge retninger i samme leder. Det gjør at fiber/kobberkonvertere må være litt forskjellige for hver ende. Hvis signalene sendes på samme leder med forskjellige bølgelengder, må den sendende sidens bølgelengde være mottakerens i den andre enden. Det er derfor du ofte ser TX1310/RX1550 og TX1550/RX1310, som er to vanlige bølgelengdekombinasjoner når du bruker simplex-fiber. Gjør livet litt enklere, og velg duplex hvis du ikke trenger noe annet.
Nei, ikke i det hele tatt. I dag er LC-kontakten den vanligste. Vi anbefaler den, siden utvalget av kabler og utstyr helt klart er størst. Det eneste som er viktig med valget av kontakt, er at du bruker den samme typen i hele fiberlenken. Det finnes konverteringskontakter og kabler, men hvorfor ta seg bryet med det? Hvis du har en eksisterende fiberkabel med avvikende kontakter, er det naturligvis smart å bruke den, og da finnes det naturligvis en løsning.
Hvis vi kan generalisere litt, er det bare hvis du ser for deg hastigheter over 10 Gbps at du trenger å tenke det om en ekstra gang, for da begynner kostnaden for de aktive delene å hope seg opp. Men for de fleste gir 1 Gbps rikelig kapasitet både nå og i fremtiden. Husk også at når det gjelder de aktive komponentene og den automatiske tilpasningen til ulike hastigheter, såkalt auto-sense, støttes på kobbersiden, men sjelden på fibersiden.
En mediakonverter er en vanlig switch, men den har bare to porter. Det finnes rackmonterte varianter som tilsynelatende har flere porter, men det er bare flere enkelt-konvertere som er montert ved siden av hverandre. Den forekommer vanligvis som konverter mellom fiber og kobber, men kan også brukes mellom ulike fibertyper. Til tross for at funksjonen er relativt ukomplisert, har vi mer enn hundre forskjellige varianter bare i Direktroniks sortiment. Det finnes en rekke forskjellige bruksområder, og dette er noen av de unike egenskapene:
Naturligvis blir det mange forskjellige produkter når alle disse funksjonene og egenskapene tilbys i forskjellige kombinasjoner, men den «vanlige» brukeren velger:
Vi har forsøkt å redusere utvalget for å gjøre komponentene i en standardinstallasjon godt synlige og enkle å bestille. Hvis du bruker komponentene vi beskriver, får du en pålitelig og helt transparent forlengelse av nettverket med fiber, som tåler avstander på opptil mange kilometer og gir 1 Gbps hastighet.
2 stk Mediakonvertere
2 stk. SFP-moduler, duplex 1 Gbps (velg MSA under: Velg konfigurasjon)
2 stk. Nettverkskabler (velg egnet lengde)
2 stk Fiberpatchkabler (velg egnet lengde)
1 stk Fiber utendørskabel (velg egnet lengde)
2 stk. Veggboks (for terminering av fiber)
2 stk. Kontaktplate (tilbehør til boksen)
2 stk. Skjøtestykker (tilbehør til boksen)
Hvis du trenger mer informasjon om hvordan man forlenger og kobler sammen nettverk, kan du kontakte oss. Vi er enkle å få tak i, og vi svarer umiddelbart på chat, e-post eller telefon: +46 8 52 400 700.
Og du? Ikke gå glipp av artiklene i Kunnskapsbanken. Abonner på nyhetsbrevet!
© Copyright 04.06.2020, innholdet er beskyttet i henhold til loven om opphavsrett.