Skriv inn din e-post
Produkter
Finn blant alle våre produkter
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Selv om man får erstatning for de materielle skadene, rammes ofte virksomheten som skulle ha blitt utført der, siden stedet ikke kan brukes mens det repareres. Alle som har hatt en vannskade, vet at selv om forsikringer har betalt mesteparten av de nye overflatene, tror jeg de fleste heller ville ønsket å unngå problemene og fortsatt å bruke det gamle baderommet. Nå er det ikke bare private hjem vi tenker på, men først og fremst kommersielle lokaler og kommunal virksomhet. Større lokaler. Grovere rør. Mer vann. I tillegg er disse stedene ofte ikke overvåket, og derfor ligger alt til rette for veldig omfattende skader. Det er med andre ord mye å tjene på enkle tiltak som reduserer skaderisikoen.
Av rundt 100 000 vannskader per år oppstår de fleste (62 %) i rørsystem for kaldt og varmt vann, varme og avløp. En drøy femtedel (22 %) skyldes lekkasjer fra utstyr som oppvask- og vaskemaskiner, varmtvannsberedere samt kjøleskap og frysere. Resten (16 %) skyldes lekkasje gjennom membran fra rom som er utstyrt med sluk. Alt dette ifølge Vattenskaderapporten som publiseres av Vattenskadecentrum i Sverige.
I statistikken gjemmer det seg også mer unike årsaker og konsekvenser, som når en lekkasje i en offentlig skole ikke bare fører til vannskader, men også til at brannvesenet rykker ut. Sitatet kommer fra en intern melding etter hendelsen:
«Vi har nettopp gjennomført en reell evakuering som følge av evakueringsalarm. Alarmen ble utløst av detektoren i inngangen til kantinen. Årsaken er ikke helt avklart, men det antas at det skyldes vannlekkasjen i det ødelagte avløpet.»
Som sagt er konsekvensene langt større enn bare de materielle kostnadene.
I dag kan vi tilby en rekke forskjellige løsninger for at du skal bli varslet i god tid. Det brukes ikke gamle lekkasjealarmer som piper for seg selv i et rom der ingen er. Nå kan du få små, trådløse sensorer som kommuniserer via en sentral og via SMS for bare en tusenlapp, men også internett-tilkoblede, skybaserte systemer som støtter mange tusen sensorer, og som også kan bruke eldre sensorer og lekkasjealarmer.
SMS har den åpenbare fordelen at man ikke er avhengig av tilgang til internett, noe som gjør det betydelig mer stabilt, enklere å installere og maksimal geografisk dekning. Et SIM-kort er alt du trenger for å komme i gang. Ulempen er at du ikke alltid har dekning nede i kjelleren der sensorene skal sitte, og det er ikke like enkelt å få oversikt over og administrere et stort antall enheter. Et annet aspekt er at de trådløse sensorene vanligvis kommuniserer på 433 MHz, og da begrenses rekkevidden til 20–30 meter. Men det er perfekt til private oppgaver, som i hytta eller eneboligen/garasjen, men også til mindre bedrifter som restauranter og verksteder. I Direktroniks modell er lekkasjesensoren bare ett av mange tilbehør, slik at også andre hendelser kan varsles via samme sentral. Dette inkluderer temperatur, røykvarslere, dørsensorer samt muligheten til å slå stikkontakter på eller av. På den måten kan du bygge ut alarmsentralen din med flere sensorer i den kombinasjonen du selv ønsker, uten at du trenger flere mobilabonnementer eller kompliserte installasjoner.
Skytjenestene gir vanligvis global oversikt, og det blir plutselig enkelt å administrere mange tusen enheter uten å måtte tenke over hvor den lokale alarmen kommer fra. Nettverkstilkoblingen og tilhørende støtte for annen programvare gjør det også mulig å integrere dem med eksisterende systemer som kan finnes hos gårdeiere. Denne mer universelle plattformen har også ofte klassiske alarminnganger for sensorer via skrueterminal, slik at eldre systemer kan gjenbrukes. I tillegg til den gode oversikten gir nettverkstilkoblingen et privat nettverk med de komponentene og den sikkerhetsstøtten installasjonen krever, og du får skalerbarhet som er vanskelig å slå. Installasjonen blir litt mer krevende. Ikke minst siden både sensorer og sentraler må få tilgang til nettverket de er koblet til. Det kan forenkles ved hjelp av støtte for pushvarslinger, altså at enhetene regelmessig selv, fra nettverket, kontakter skytjenesten, istedenfor den klassiske modellen der enheten som sitter utenfor nettverket, og som samler inn informasjonen, kontakter sensoren på innsiden. På den måten unngår man de problemene brannmurer ellers kan føre til.
Å bli varslet om lekkasjer tidlig via e-post eller SMS er naturligvis en svært viktig oppgradering, spesielt siden mange skader oppstår som følge av små lekkasjer over tid. Men nå kan du også kombinere det med en smart ventillukker, slik at vannet kan stenges automatisk hvis det oppstår en lekkasje. Det gir deg helautomatisk håndtering – og naturligvis muligheten til å reagere raskt ved alarm.
En ventil som åpnes og lukkes automatisk ved hjelp av fjernstyring, er ingen nyhet i seg selv. Det har vært på markedet i mange år. Utfordringen med disse produktene er at de ikke kan ettermonteres. De krever rørlegger som har oversikt over reglene, og vannet må stenges under arbeidet.
Ventillukkeren er noe helt nytt. Den klemmes fast rundt vannrøret over ventilhjulet, og deretter kommuniserer den trådløst med utplasserte sensorer via LoraWAN. En slik løsning, basert på LoraWAN, gir rekkevidde på mange kilometer, samtidig som installasjonen begrenses til selve monteringen og kan gjøres uten avbrudd. Installasjon og idriftsetting tar bare noen minutter.
Spør oss! Vi har teknologien og erfaring fra mange installasjoner innen en rekke områder. I tillegg er vi enkle å få tak i, og vi svarer umiddelbart på chat, e-post eller telefon: +46 8 52 400 700. Og du? Ikke gå glipp av artiklene i Kunnskapsbanken. Abonner på nyhetsbrevet!
© Copyright 08.01.2021, innholdet er beskyttet i henhold til loven om opphavsrett.
Ordet LoRa står for Long Range. Det er en teknologi for trådløs overføring av data over lange avstander med lavt energiforbruk. I et LoRaWAN-nett har du sensornoder og gateways som samler inn data, og som snakker med server. Protokollen er beregnet for IoT og trådløs overføring av sensordata. Kommunikasjonen er toveis og kryptert med AES12
Smarte løsninger for å overvåke, kontrollere og automatisere kritiske miljøer. Temperaturovervåking, administrasjon av utstyr som ikke er tilgjengelig, kjøle- og fryserom.