Skriv inn din e-post
Produkter
Finn blant alle våre produkter
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
I reklamene ser man ofte et bilde av IT-sjefen med føttene på bordet, glad og fornøyd med en latte i hånden. Men du som faktisk er IT-ansvarlig, kjenner deg sannsynligvis ikke igjen i det bildet. For selv om det på forhånd virker smart å bruke SNMP eller skybasert overvåking for å bli varslet så fort «noe» ikke fungerer, så er veien dit svært lang, krevende og ofte lite lønnsom. Varslinger og forskjellige beskjeder kan defineres for nesten alle hendelser, men for at ikke uhåndterlige mengder av mer eller mindre kritiske alarmer skal oppta arbeidsdagen, kreves det både grundig planlegging og prioritering samt kontinuerlige justeringer etter idriftsetting.
I tillegg er produkter som kan overvåkes, naturligvis betydelig dyrere i innkjøp, i tillegg til den enda dyrere administrasjonen. Nå må ikke dette tolkes som at man må unngå overvåkning i datanett, men som en oppfordring til å overvåke bare det som gir nytte, og som kan gi tidlige varsler om kritiske avbrudd.
Det er nå LFPT presenterer seg like kjapt som Ipren-mannen i den klassiske svenske reklamefilmen – «Jag är den intelligenta …» Iallfall nesten. Men minst like nyttig. Iallfall i en mediakonverter. Men i nettverksswitchene er det naturlig å bruke overvåkning når nettverket vokser til mer enn et titalls switcher, eller enda tidligere, avhengig av hvor kritisk nettet er.
Det er altså når du forlenger en lenke via fiber og bruker mediakonvertere at spørsmålet ofte oppstår: Skal vi koste på SNMP/overvåkning på mediakonverterne også, når vi har det på alle switchene? Før du svarer ja på det spørsmålet, bør du isteden vurdere mediakonvertere som støtter Link Fault Pass Trough. Når det er støtte for LFPT i konverteren, betyr det at et lenkebrudd i kobberporten i den andre enden sendes via fiberkabelen til den lokale mediakonverterens kobberport, som igjen er koblet til switchen som kan overvåkes. Dermed kan en kritisk hendelse (lengebruddet) i en ikke-overvåkbar mediakonverter likevel formidles til den porten i switchen som kan videreformidle budskapet i form av en alarm. På den måten forlenger du den overvåkbar switchens «synsfelt» forbi dens egne porter, slik at du får informasjon om kritiske hendelser uten å skape en administrativ belastning. Og i tillegg til en lav kostnad.
Egentlig er det de to funksjonene sammen som gjør det mulig for feilmeldingen å gå fra kobber til kobber via fiber. LFPT sørger for at et lenkebrudd på én mediakonverter slukker fibersignalet, men det er FEF (Far End Fault) som formidler det til mediakonverteren i den andre enden. Den bruker LFPT for at lenkebruddet på fibersiden skal skape lenkebrudd på kobberporten, slik at switchen kan registrere det.
I mange Fiber2Home-nett brukes LFPT som et rimelig alternativ for å finne ut om noe er koblet til kobberporten i den andre enden. Siden sentralenheten vanligvis er en ovevåkbar switch med SFP-porter, vil switchen umiddelbart få beskjed hvis enheten på kobbersiden har sluttet å fungere eller har blitt koblet ut. Da brukes ikke FEF. Men det vanligste er at mediakonverterne brukes i par som transparente forlengere av kobbernettet, og da kommer kombinasjonen av FEF og LFPT til sin rett.
Det kan være verdt å merke seg at man av og til ser den kortere betegnelsen LPT (Link Pass Through) også. Men det er bare et annet navn på det samme. Implementeringen av funksjonen kan ariere fra produsent til produsent, så det er lurt å velge samme type i begge ender.
1. Kobberkabelen i den ene mediakonverteren (MC-A) rykkes ut, klippes av eller slutter å generere lenkepuls.
2. MC-A reagerer ved å slutte å sende på fibersiden
3. MC-B (mediakonverteren i den andre enden) registrerer at fiberlenken er nede og stenger kobberporten. Switchen som kan overvåkes, reagerer med å varsle administratoren.
Mediakonverteren som ikke kan overvåkes, og som til sammenligning er en rimelig nettverkskomponent, kan med støtte for FEF og LFPT bidra til et mer formålstjenlig og brukervennlig nettverk. Du må heller ikke anta at funksjonene alltid er inkluderte, så velg konvertere med omhu. Til slutt er det en fordel hvis du velger samme merke på parene, siden det er forskjeller på hvordan produsentene har implementert funksjonene.
Hvis du vil vite mer og få tips til bygging av nettverk og hvilke produkter du trenger, står Direktroniks prisbelønte kundeservice klar til å hjelpe deg. Vi er enkle å få tak i, og vi svarer umiddelbart på chat, e-post eller telefon: +46 (0) 8 52 400 700. Og du? Ikke gå glipp av artiklene i Kunnskapsbanken. Abonner på nyhetsbrevet!
© Copyright 28.07.2021, innholdet er beskyttet i henhold til loven om opphavsrett.
Det kobberbaserte nettverksutstyret gjenstår så lenge man bruker RJ45 som standardutstyr er kanskje ikke noe du har tenkt over? Hos oss vil du alltid finne de beste og mest allsidige konverterne på markedet og de mest finurlige variantene. Vi har valgt dem med omsorg.