Skriv inn din e-post
Produkter
Finn blant alle våre produkter
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Jeg antar at vi stoler på de digitale sikkerhetstiltakene som er implementert i nettverket i form av forskjellige passord og autentiseringer, og at vi derfor ikke bekymrer oss over de ubrukte portene som står tomme på kontoret og i tekniske rom. Men hvis det er tilfelle, hvorfor er det da så streng sikkerhet rundt datasentre, og hvorfor er man så nøye med å låse rack når de står plassert som koblingsnoder i en distribuert arkitektur?
Det virker unektelig litt ulogisk at det er så mye mer viktig å beskytte portene som sitter i paneler og switcher innenfor rackets dører, enn portene i kontorets vegguttak, som er direkte koblet til panelene i racket. Det er jo den samme tilkoblingen, bare forskjellige ender.
Når det kommer til digital beskyttelse, ser det ikke ut til å være noen grense for verken kompleksitet eller kostnad. Vi mener naturligvis at den digitale beskyttelsen er helt nødvendig, men vi skjønner ikke hvorfor man blåser i den fysiske. Spesielt når de er så enkle å bruke. Hvis noe er låst, må tyven først bryte opp låsen. For den som har verktøyet og er vant til å bryte lover, er det ikke vanskelig å stjele det man vil ha, men det fører til at de fleste av oss ikke engang prøver oss. Og ikke minst. Man oppdager at porten har blitt brutt opp, og får et signal om et potensielt innbruddsforsøk, slik at man kan iverksette sikkerhetstiltak.
Man sier jo «leilighet gjør tyv». Hvis risikoen for å bli oppdaget er minimal, er det flere av oss som kan se mellom fingrene med reglene, men hvis det kreves en fysisk handling for å bryte seg inn, er det en god første beskyttelse. Og selv om innbruddsforsøket ikke blir oppdaget når det skjer, avslører den brutte låsen det i etterkant.
En plugget port gir et tydelig signal om at den er beskyttet. Det kan også gi installatøren verdifull veiledning rundt hvilke tilkoblinger som kan gjøres, slik at man unngår feilkoblinger som kan forårsake driftsforstyrrelser og unødvendige avbrudd. Ved hjelp av fargekodede plugger med forskjellige nøkler kan man påse at installatøren bare har nøkler for de uttakene som skal kobles til.
Naturligvis skal vi ikke glemme kablene som er koblet til heller. De leverer jo funksjonaliteten vi er så avhengige av, og det kan hende at de også fortjener bedre beskyttelse. For hvilken skade kan det oppstå for en virksomhet hvis en sentral tilkobling nappes ut ved en feil? Vanligvis er det faktisk feil, og ikke forsettlig sabotasje. Det er fort gjort. Man er litt stresset, dokumentasjonen er mangelfull eller så misforstår man hverandre når oppdraget leveres, og så har uhellet skjedd. Sjelden en større skade, men på en sentral forbindelse kan det forårsake forstyrrelser og irriterende driftsavbrudd. Ikke minst gjelder dette i industrien der alle produksjonslinjer ikke er like tilgivende som oss mennesker.
Vi snakker naturligvis vår egen ska, men vi mener at hver tomme port bør utstyres med et eller annet som forhindrer tilkobling. Vi mener også at sentrale tilkoblinger bør utstyres med en lås. Det er en rimelig forsikring mot uønskede avbrutt, og med tanke på den potensielle skaden, er det en ubetydelig investering.
Direktronik har naturligvis mange låsbare kabler, lås til eksisterende kabler og forskjellige plugger til nettverksporten, USB, seriellporten, fiberporten, SFP-uttakene og lignende, som vi nå vil fremheve litt ekstra. Og hvis du savner noe, må du ikke nøle med å kontakte oss. Det kan hende vi allerede arbeider med det, og hvis ikke, lager vi raskt det du trenger. Det er enkelt å komme i kontakt med oss på chat, e-post og telefon: +46 (0) 8 52 400 700.
Gå heller ikke glipp av artiklene i Kunnskapsbanken, abonner på nyhetsbrevet