Skriv inn din e-post
Produkter
Finn blant alle våre produkter
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Loven om tingenes iboende djevelskap tilskrives Edward A. Murphy Jr, og den er best kjent som Murphys lov. Selv om historikernes har forskjellig oppfattelse om hva han egentlig sa, virker det som om den offisielle versjonen er «Anything that can go wrong will go wrong». Uansett er det lettere å forstå hvorfor nettopp Edward havnet i situasjoner der ting helst ikke skulle gå galt. Han var nemlig ingeniør i luftforsvaret, og etter en karriere som pilot under andre verdenskrig, arbeidet han med utviklingen av en testslede for raketter. Det var altfor risikabelt å la testene gjennomføres av bemannede fly, og derfor utviklet de en bakkebasert testslede for å akselerere rakettene i forbindelse med testing. Med eksplosiv last og høye hastigheter er det enkelt å forstå hvorfor de ville unngå feil for enhver pris.
Bilde fra https://en.wikipedia.org/wiki/Rocket_sled
Vår egen tolkning av moralen her er vel at man aldri kan være for forsiktig med detaljene når feil kan føre til store konsekvenser.
Med denne innledningen vil vi feste blikket på dagens distribuerte IT-infrastruktur og hvordan funksjonskritisk utstyr suksessivt flyttes ut fra datasentre og låste rom til kjellerlokaler, små kabinetter utendørs – og av og til helt åpent på en vegg eller under et tak. Denne desentraliseringstrenden er uunngåelig med IoT-boomen vi opplever, men den åpner også opp for nye svakheter , som vi mener blir fullstendig oversett, nemlig:
Man har bare tatt det utstyret som tidligere var innelåst i datasentre, og flyttet det ut. Som om det plutselig ikke er nødvendig å beskytte det lenger …
Heldigvis er denne svakheten både enkel og svært rimelig å utbedre
At misfornøyde medarbeidere aktivt saboterer for virksomheten, er dessverre et aktuelt og reelt problem. Heldigvis er det vanligere med rene tabber, som når installatøren tar feil av kabler og kobler ut lenker ved et uhell. Eller at legitime brukere av uvitende velvilje kobler om ting i konferanserom for å få koblet til projektoren eller internett. Uansett hensikt viser dette en svakhet som mange virksomheter tillater. Eller kanskje det er riktigere å si at de koster den på seg. For selv om noen bare har lånt kabelen til projektoren fra konferanserommet for å bruke den til noe annet en stund, blir det plagsomt for den neste gjesten, som må ringe til «noen» for å få hjelp. Tid er penger. Når noe man tar for gitt, plutselig slutter å fungere, skaper det en kjedereaksjon av hendelser, der hvert ledd er kostbart.
Det brukes enorme ressurser på å beskytte seg mot datainnbrudd. Naturligvis. Men av og til virker det litt naivt når man samtidig lar enheter seile sin egen sjø i ulåste kjellerrom eller lett tilgjengelige strømsentraler. Og hva hjelper det vel med redundans når alt som skal til, er at noen drar ut et par kabler?
Så fort man begynner å snakke om IT-sikkerhet, blir tankene ledet til autentisering, kryptering og tofaktorautentisering, og naturligvis må vi beskytte systemene våre mot innbrudd – men hva trenger man for å kunne bryte seg inn? Man trenger tilgang. Og hvor får man det? Via internett eller en fysisk tilkobling til utstyret. Og hvordan er beskyttelsen?
Innbrudd via internett: Streng
Innbrudd via fysisk tilkobling til utstyr: Hæ?
Ikke gå glipp av muligheten til å hindre fysisk tilgang til ledige porter ved å plugge dem. Men ikke permanent. Det finnes naturligvis slike varianter også, men de fleste har nøkler som enten er unike og private for deg, eller forskjellige fargekoder som matcher låsen. Det finnes også plomberinger med serienummer for de vanligste portene.
At enkelte kabler er fastlåst og andre ikke er det, gir også brukeren et tydelig signal om hvilke friheter man har på stedet som installatør. Det samme gjør portpluggene. De kan like gjerne brukes til å «reservere» porter i en switch eller et panel som en installatør senere velger å låse opp og koble seg til.
Ikke følg Murphys lovbok – tett heller de hullene du har med enkle kabellås, plomberinger og portlås!
Hvis du har spørsmål eller ønsker rundt produkter for fysisk beskyttelse av porter eller kabler, hjelper Desenios prisbelønte kundeservice deg gjerne. Vi er enkle å få tak i, og vi svarer umiddelbart på chat, e-post eller telefon: +46 (0) 8 52 400 700. Og du? Ikke gå glipp av artiklene i Kunnskapsbanken. Abonner på nyhetsbrevet!
© Copyright 19.05.2021, innholdet er beskyttet i henhold til loven om opphavsrett.
Portlås