Skriv inn din e-post
Produkter
Finn blant alle våre produkter
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Hvis man hadde funnet opp Ethernet i dag, hadde vi sannsynligvis ikke hatt de samme begrensningene, hastighetstrinnene eller tilkoblingsmetodene som vi i dag tar som en selvfølge. Men nød lærer naken kvinne å spinne, og begrensningene har blitt til drivstoff for ny teknologi, som lar oss overvinne enkelte av dem for bestemte formål. Å ta seg forbi hundre meter for Ethernet på kobberkabel hører definitivt til en av utfordringene for brukerne, men som i dag ikke lenger trenger å by på problemer.
DSL-teknologien (Digital Subscriber Line) er et resultat av det faktum at vi lenge før Ethernet hadde telefoner i samfunnet og at man gjerne ville bruke telefonkabelen også til overføring av data. Teknologien finnes i ulike varianter, og du har sikkert hørt om ADSL, SHDSL, mDSL, xDSL, VDSL etc. Alle disse variantene bruker samme teknologi og har som mål å kjøre Ethernet lengre enn maksimalt 100 meter.
Noen av variantene gir maksimal avstand, men på bekostning av hastigheten. Andre gir maksimal hastighet, men når ikke like langt.
Vi tilbyr en rekke løsninger som alle sprenger hundremetersgrensen, men med ulik balanse mellom hastighet, avstand, trådpar, topologi og kapsling. Det er ditt
bruksområde som bestemmer hvilken løsning som passer best. «Nettverksforlengere» brukes til en rekke ulike oppgaver, men noen av de vanligste finner vi innen videoovervåkning, digitale informasjonstavler, trafikksystemer og sammenkobling av datanett på campus og industriområder.
Nedenfor finner du en tabell som viser eksempler på balansen mellom hastighet og avstand. Fargene representerer ulike produkter i sortimentet vårt og deres respektive makshastighet ved de angitte lengdene.
Innen kameraovervåkning får du maksimal utveksling og nytte, siden DSL-teknologien og den nye komprimeringsmetoden (H.265) sammen gir optimal utnyttelse av båndbredden og maksimal avstand. Det gjør det faktisk mulig å få så mange som 25 2MP (1600 x 1200) IP-kameraer på høyeste frame rate så langt unna som 457 meter på bare ett eneste kobberpar.
Nå kan du slippe å strekke strøm separat til endenoden, noe som gjør installasjonen betydelig enklere og uten fordyrende strøminstallasjoner. Ved å bygge inn strømforsyningen i dataoverføringen og formidle den via kobberkabelen, kan du drive endenoden og bakenforliggende utstyr, for eksempel et IP-kamera eller en IP-telefon, fra den sentrale enheten. På den måten reduserer man installasjonen slik at man bare trenger å legge kobberkabel for data.
Som nevnt tidligere skiller løsningene seg også ut ved å kombinere porter og egenskaper for avbruddsfri trafikk med doble sløyfer og lignende. Vanligvis er det punkt-til-punkt-tilkobling når et IP-kamera kobles til et nettverk, men av og til er det flere kameraer på rekke, og da blir det praktisk med multi-drop for å slippe å komplettere med flere switcher. Også her blir den aktuelle tilnærmingen balansert med hastighet og avstand for å finne ut hvilken topologi som løser det aktuelle problemet på best mulig måte.
En enhet i den ene enden (kobles til en switch) og en i den andre (kobles for eksempel til et IP-kamera). Vanligst.
Hver enhet har to veier til endenoden. Hvis en kabel blir ødelagt, eller en enhet slutter å fungere, har du likevel kontakt med endenoden. Sikrest med redundans.
En sentral enhet med forgreininger til endenodene. En fordel når du har en sentral datahall og ønsker minimalt med utstyr.
Enhetene kobles på rekke, en etter en. Perfekt for å minimere avstanden og redusere kabelforbruket.
En kombinasjon av to topologier. Passer bra i de fleste bygningssystemer.
Ring oss hvis du lurer på noe. Vi har lang erfaring med datanett, og vi vet hvordan man forlenger nettverket uansett om det er med kobber- eller fiberkabel. 21 38 17 58