Skriv inn din e-post
Produkter
Finn blant alle våre produkter
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Hva skal du med dobbel kabelinfrastruktur hvis det ikke er nødvendig? Nettopp. Det handler ikke bare om LED-belysningens inntog, men også om utviklingen vi ser for det som kalles smarte bygninger. Alle vet at man bør bytte fra gløde- og halogenpærer til LED. Men det dekker ikke behovet over lange avstander. Det finnes mange flere ønsker som nå kan oppfylles, både med hensyn til komfort og miljø. Naturligvis skal det ikke lyse i rom som ingen er i. Og det er like naturlig at lamper ikke tennes når det er lyst nok. Så hvordan løser man det? Med sensorer, naturligvis. Internett-tilkoblede sensorer med grenseverdier som er enkle å justere fortløpende.
Så det må fortsatt være nettverkskabel i taket der lampene sitter, og da er det ganske dumt å ikke strømforsyne lampene via nettverket hvis det er mulig, ikke sant?
Se opp i taket neste gang du er på et kjøpesenter. Snart legger du merke til et enormt «veinett» av kabelstiger med mange kilometer med grov strømkabel. Det er vanskelig å forestille seg hvor mye tid og materiell man sparer ved å gå over til Ethernet-kabel isteden. Og det er tungt å arbeide med den også. En vanlig EKK (strømkabel for fast montering) med jordleder veier rundt 13 kg / 10 meter, sammenlignet med en knapp halvkilo for Cat6-kabel. Multipliser det med et arbeidsliv eller spør en elektriker, så forstår du at det også sliter på kroppen.
Når switchen blir elsentralen, får du på kjøpet både fjernstyring og overvåking pent organisert i et datarack isteden. Det blir et elegant alternativ til mange spredte elsentraler som krever at man ringer en vaktmester som pensjonerte seg for lenge siden, for å finne ut hvor i huset de sitter.
Ingenting av dette skjer over natten, men overgangen har startet, og den som henger med når toget går fra stasjonen, får sannsynligvis en unik konkurransedyktig posisjon på markedet tidlig.
Under har vi samlet noen av de første byggesteinene for effektiv energibruk som gir gårdeiere og driftsansvarlige en totaloversikt over bygningen, slik at de kan optimalisere energiforbruket ved å i sanntid måle, overvåke og styre alle noder i nettet, inkludert varme og ventilasjon. Basert på denne informasjonen og innsamlede data om hvordan lokalene brukes, kan man tilpasse temperatur, belysning og rengjøringsplaner for optimal komfort og økonomi.
En kontrollenhet for LED-lamper, som strømforsynes over nettverket via PoE. Enheten fungerer som en lenke mellom LED-belysningen og IP-nettet, og den kalles «Smart Lighting Controller». Gjennom den får belysningen strømtilkobling, men den er også en datainnsamler for eventuelle sensorer som er koblet til. Kontrollenhetene kan administreres via en programvare i eksisterende styresystem eller en app for smarttelefon eller nettbrett.
Den smarte sensoren samler inn og leverer miljødata som illuminans/belysningsstyrke, romtemperatur og luftfuktighet, og den kan registrere når det er mennesker i rommet. Den er utviklet for å samle inn og levere data via en Smart Lighting Controller. Sensoren monteres vanligvis i taket i nærheten av LED-lampen.
I/O-kontrolleren brukes til å samle inn alarmsignaler og aktivt styre automasjonsaktuatorer. Typiske bruksområder er intelligent styring og automasjon av elektriske enheter og aktuatorer i bygningsautomasjon, som ventilasjonssystemer og alarmsignaler fra annet utstyr.
I/O-kontrolleren for både digitale og analoge signaler gir tilgang til innsamling/måling og styring av analoge signaler også, for eksempel nivået i forskjellige beholdere.
En lydløs og kompakt PoE-switch som i bunn og grunn er som en hvilken som helst annen switch, men som formatmessig er mer formålstjenlig med utenforliggende ramme og tilpasning mot M45-kassetter. De er også utstyrt med minnekortplass (MicroSD) for lagring av konfigurasjon, men ikke minst for å kunne lage en identisk kopi av en annen enhet, inkludert MAC-adresse.
Hvis du har spørsmål eller ønsker knyttet til produkter for LED, PoE eller andre ting innen smarte bygninger, står Direktroniks prisbelønte kundeservice alltid klar til å hjelpe deg*. Vi er enkle å få tak i, og vi svarer umiddelbart på chat, e-post eller telefon: +46 (0) 8 52 400 700. Og du? Ikke gå glipp av artiklene i Kunnskapsbanken. Abonner på nyhetsbrevet!
© Copyright 20.04.2021, innholdet er beskyttet i henhold til loven om opphavsrett.
Injektorer og splittere for alle PoE-standarder
Injektorer og splittere for alle PoE-standarder. Å levere strømmen over datakabelen har flere fordeler. Den kanskje mest opplagte er nok tiden og materialet man sparer ved å trekke færre kabler, og ikke minst at utstyrets plassering ikke begrenses av tilgangen til el-uttak. Utstyret skal jo helst plasseres der det behøves og ikke nødvendigvis der det fi