Skriv inn din e-post
Produkter
Finn blant alle våre produkter
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Andre måter å finne på
Det er den klassiske oppfatningen av hva som er en rett og en krysset kobling som fører til utfordringer. En vanlig duplex fiberpatchkabel ser ut som om den er rett, men i virkeligheten krysser den signalene.
Det blir tydelig når vi ser på koblingen mellom to SFP-moduler. Transmit (TX) og Receive (RX) må møtes for at fiberlenken mellom to SFP-er skal fungere. De to SFP-ene er helt identiske, med sine respektive RX- og TX-tilkoblinger på samme sted. Men likevel ser du at RX møter TX når vi illustrerer hvordan tilkoblingen ser ut med en standard duplex fiberpatchkabel. Vi sier at kabelen er krysset, ikke rett.
Når vi kompliserer bildet med MPO-kassetter, er det fort gjort å miste oversikten over hva som er rett og hva som er krysset. La oss se nærmere på det ved hjelp av et praktisk eksempel.
Vi bruker et typisk 1U chassispanel som er utformet for LC til MPO-kassetter. I dette tilfellet bruker vi vårt 138–1522 som eksempel sammen med kassettene som tilbyr 24 LC- og 2 MPO-kontakter. Naturligvis spiller det ingen rolle hvilke kassetter du bruker, prinsippet er det samme.
Et nærbilde av forsiden av kassetten viser at uttakene er nummerert, slik at det blir enklere å dokumentere og følge lenken gjennom kassettene.
Kontaktene på B-siden er opp-ned sammenlignet med A-siden, noe som er praktisk i denne beskrivelsen.
Baksiden av kassetten viser de to MPO-inngangene:
Dette gjelder når man vil koble mellom to paneler, og posisjonen på fiberkontakten skal gjentas mellom kassett 1 og kassett 2.
Hvis man fra kassett 1 kobler til kassett 2 via to rette MPO type A-kabler, vil signalene som sendes inn på kassett 1 A1 komme ut på kassett 2 A1, og signal på kassett 1 B1 kommer ut på kassett 2 B1.
Det er slik en del datateknikere foretrekker det. At posisjonen mellom paneler og kassetter beholdes mellom forskjellige rack.
Den store ulempen med dette er når man kobler mellom SFP i utstyret der kassett 1 sitter mot utstyr der kassett 2 sitter. Da vil det ikke fungere med standard duplex fiberpatch.
En standard duplex fiberpatch krysser signalet, slik at utgangen på en SFP møter inngangen på den andre SFP-modulen.
Når man bruker paneler/kassetter med koblingen 1 til 1, vil man derfor få problemer. Den første patch-kabelen krysser signalet korrekt til kassett 1, og deretter går det rett til panel/kassett 2, der neste patchkabel igjen krysser signalet. Det betyr at SFP-utgang på SFP 1 møter utgang på SFP 2, og man får ingen lenke.
En løsning på dette er å bruke en ikke-standard duplex fiberpatchkabel som er rett til kassett 2. Det kan man enkelt lage ved å demontere duplex-kontakten og bytte plass på dem. Det er ikke uvanlig at man gjør det slik for å få i gang kommunikasjonen. Men det betyr også at man får mange ikke-standard duplexfiber patchkabler, som kan føre til nye problemer ved gjenbruk.
Hvis man vil koble mellom SFP/SFP+-moduler, er det en metode som kan forenkle og gjøre at man bare trenger å bruke én type LC Patch duplexkabel.
Med kassetten 138-1522 kan man løse dette problemet på en enkel måte ved at man gir duplexkanalen et tall og merker (hvite tall) kassett 1 som vist nedenfor, slik at de tolv duplexkanalene blir tydelige:
Deretter kobler man de to MPO type A-kablene (rett), men for å krysse signalene kobler man fra kassett 1 MPO A til kassett 2 MPO B, og den andre kabelen kassett 1 MPO B til kassett 2 MPO A.
For at alt skal få riktig rekkefølge, snur man kassett 2 opp-ned og merker den slik (hvite tall):
Nå vil en SFP som kobles til via en standard duplexfiber, krysses for kassett 1, og mellom kassettene krysses signalene én gang til og ut fra kassett 2. Til slutt, via standard duplexfiber, krysses den en siste gang, og da vil utgang fra den første SFP-modulen nå inngangen på den andre SFP-modulen.
Ikke i det hele tatt. Det er nesten rart hvis man lykkes med det den første gangen, selv om vi har prøvd å beskrive utfordringen.
Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp å finne ut hvilke produkter du trenger, kan du kontakte oss på chat, e-post eller telefon: +46 8 52 400 700.
Og du? Ikke gå glipp av artiklene i Kunnskapsbanken. Abonner på nyhetsbrevet
© Copyright 04.06.2020, innholdet er beskyttet i henhold til loven om opphavsrett.
Direktronik MPO-fiberkabler – raskere og rimeligere
MPO-kabling er en pratisk optisk løsning når behovet for større båndbredde har økt i datasenteret. En effektiv måte å gi 40Gb og 100Gb med høy ytelse. La oss lage din egen standardkabel – raskere og rimeligere