Meny

Lås dem fast, så slipper du å miste funksjonene du liker

Tenk deg om. Hva er den neste mest vanlige anbefalingen fra support når du opplever problemer med IT-utstyret? Ikke å starte det på nytt, men …

Nettopp. Har du sjekket kablene? I visjoner fra 90-tallet burde alt vært trådløst for mange år siden, men i virkeligheten er kabler i aller høyeste grad fortsatt en viktig komponent i alle IT-miljøer. Samtidig har stabile IT-løsninger blitt like viktig for bedrifter som luft og vann er for oss mennesker. Ingen fabrikker, kontorer, fartøy, kjøretøy, sykehus og lignende fungerer uten et pålitelig IT-miljø. Kablene er ikke bare viktige for driften, de er også sterkt undervurdert som feilkilder.

KB_kabellås_rj45_900.png

Alle tenker på cybertrusler – men senk blikket

Akkurat som når man feilsøker noe, er det fort gjort å forstørre årsaken og gjøre den mer kompleks enn den er. Ofte må man ta et skritt tilbake før man innser at man har oversett en liten detalj. – Hvis jeg bare hadde sjekket om den satt godt fast først …

Trusler mot driftsmiljøet kommer fra alle kanter, og cybertrusler og datainnbrudd får utvilsomt mest oppmerksomhet i pressen. Selv om disse truslene må tas på alvor, er de vanligvis rettet mot samfunnskritisk virksomhet. De fleste datanettverk og bedrifter er ikke samfunnskritiske. Men de er likevel viktige. Derfor må blikket ofte rettes mot små detaljer som ofte forårsaker driftsforstyrrelser, og som i tillegg kan utbedres enkelt og rimelig.

Lås fast kablene, så slipper du å stille spørsmålet

Det finnes faktisk kabellåser. Til og med mange forskjellige. Både med en mer generell nøkkel, og modeller som er koblet til et nøkkelsystem, en privat nøkkel, som alle andre låsesystemer for inngangsdører. Det finnes permanente og plomberte låser med serienummer. Det vil si låser som ikke kan monteres igjen hvis de brytes løs. Da blir det lett synlig at noen har løsnet en kabel.

Plomberte kabellåser kan redusere garantikostnaden

Strømmåleren din er plombert fordi du ikke skal tukle med den. Hvis plomberingen er ødelagt, får du et forklaringsproblem, og ansvaret er plutselig ditt. IT-systemer som er montert hos kunder, men der du har ansvar for driften, kan med fordel plomberes, slik at du slipper å dekke supportkostnader for ytre påvirkninger som er kundens ansvar. Plomberinger med serienummer gir også forutsetninger for dokumentasjon, noe som ikke minst er viktig i militær sammenheng. Man vil vite om noen har prøvd å bryte seg inn, og man vet hvilken lås som tilhører hvilken installasjon.

KB_kabellås_nycklar.jpg

Kabellås med generelle nøkler

Det høres ikke så sikkert ut, og det er det heller ikke. Lås med generelle nøkler er ikke et produkt som først og fremst ivaretar den fysiske sikkerheten. Formålet er å forhindre at personer uten tilstrekkelig kunnskap, fører til problemer de ikke er klar over. Noen trenger internettforbindelse til noe, så de kobler ut noe annet fordi de mener de vet hva de gjør, og plutselig stopper hele fabrikken. Det er unødvendig å utsette seg for når det er så enkelt å forhindre.

Kabellås med private nøkler

Til disse nøklene bestiller du låsene du trenger. Nøklene dine tilhører bare organisasjonen, og de er registrert, slik at ingen andre kan bestille dem. Det er også praktisk at organisasjonen kan bruke de samme nøklene til alle låsene.

KB_kabellås_ill_1.jpg

Kabellås, portplugger og permanent plombering

Driftsproblemer på grunn av kabler handler ikke bare om å forsikre seg om at en kabel ikke kan kobles ut. De kan like gjerne oppstå hvis noen kobler til noe i en ledig port. Da må du også plombere ledige porter. Plomberingene finnes for både privat og generell nøkkel, og det finnes også permanente modeller. De permanente kan ikke fjernes uten å ødelegge porten etter at de er installert. det finnes både kabellåser og portplomberinger (portplugger) til stort sett alle tilkoblinger du finner i et IT- eller AV-miljø, så det er fullt mulig å beskytte alle tilkoblinger, enten det er tilkoblede kabler eller åpne porter.

Smarte og rimelige låser kan radikalt forbedre driftssikkerheten og redusere belastningen på supporten, så senk blikket og tenk på sikkerheten som summen av alle tiltak – store som små.

Kontakt oss hvis du vil ha mer informasjon om låsbare kabler, plombering av porter eller har andre spørsmål om fysisk sikkerhet! Det er enkelt å komme i kontakt med oss på chat, e-post og telefon: +46 (0) 8 52 400 700.

Ikke gå glipp av artikler i kunnskapsbanken, abonner på nyhetsbrevet

© Copyright 19.02.2023. Innholdet er beskyttet i henhold til loven om opphavsrett.

kb_katalog.jpg Oversikt over de med generelle nøkler

kb_katalog.jpg Oversikt over de med private nøkler

Produktområder

 
Lås fast kablene, så slipper du kostbare driftsavbrudd. Smartkeeper kabellås forhindrer ulovlig tilkobling av nettverkskabelen og gir tryggere drift til en lav kostnad. Helt uunnværlig hvis du vil forbedre sikkerheten for alt kritisk utstyr som ikke allerede er innelåst.
465 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Som navnet sier, er låsesystemet Smartkeeper Mini tilpasset for de mindre tilkoblingene på datamaskiner og lignende utstyr. USB-B-portlås, den eldre kontakten, men som likevel bør beskyttes mot ulovlig tilkobling av eksternt utstyr.
160 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Smartkeeper Essential USB-portlås. Porten der man i dag mer eller mindre kan koble til nesten hva som helst uten problemer eller kontroll. For eksempel kan følsomme data og virus enkelt overføres via USB-minne og føre til store kostnader for selskaper og privatpersoner. Men det finnes en løsning som er både enkel og rimelig.
234 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Sørg for at USB-tilkoblet utstyr ikke kobles fra ved et uhell eller blir borte. En smart løsning som monteres raskt og enkelt, men som er vanskeligere å demontere.
268 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Lås all datakommunikasjon via USB-porten, men tillat lading av utstyr. En perfekt løsning for skoler, biblioteker og andre offentlige steder der det står datamaskiner for fri bruk.
199 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Beskytt alle RJ45-uttakene dine mot ulovlig tilkobling. Det finnes nettverksuttak overalt på kontoret, i butikken og hjemme. Gjør det vanskeligere for uvedkommende å koble seg til nettverket ditt.
295 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Sirke mange RJ45-tilkoblinger samtidig. Du har helt sikkert mange kabler som mer eller mindre alltid er koblet til switchen. Sikre disse med Smartkeeper modulkabellås – helt uunnværlig når du vil forbedre sikkerheten.
165 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Samme praktiske Smartkeeper Essential Basic-system som også lar deg beskytte DVI-, seriell- og parallellporter på datamaskinen eller andre enheter.
77,40 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Lås bokstavelig fast datamaskinen der den står, og skap et tryggere miljø mot tyveri. En kodelås som enkelt kobles til datamaskinen, og som finnes for både stasjonære og bærbare maskiner.
305 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Smartkeeper Mini-låsesystem for mindre tilkoblinger på datamaskiner og andre enheter. USB-B Mini-portlåsen beskytter mot ulovlig tilkobling av eksternt utstyr.
195 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Smartkeeper-system Mini, tilbyr også portlås for Displayport, en perfekt lås hvis du vil ha full kontroll, slik at ingen uvedkommende kan koble til eksterne skjermer.
192 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
I Smartkeeper-system Mini finnes det også portlås for Mini Displayport, som blant annet alle nye datamaskiner fra Apple bruker. En perfekt og rimelig løsning hvis du vil sørge for at ingen uvedkommende kobler til eksterne skjermer eller videokilder.
174 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 20104207
USB permanent portlås/stk.
23,60 NOK eks. mva
225 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter