Meny

Speile seriellporter

En funksjon som det av og til er behov for, men som det ikke har funnet en dedikert løsning for, er muligheten til å distribuere et seriellsignal over nettverket til flere mottakere samtidig. Som en klassisk «Y-kabel», for de som husker så langt tilbake, men nå grenseløst via Ethernet-tilkoblede device servers. Les hvordan du kan gjøre det.

Det virker som om seriellporten har uendelig mange liv. Til tross for utallige forsøk på å utrydde den med USB og device servicers og «virtual com ports» lever den i beste velgående som et slags uhelbredelig virus. Det finnes så mange forskjellige versjoner også: RS232, RS422, RS485, Modbus, Profibus og sikkert enda flere som kan kategoriseres som serielle dataporter. 

Nå er det takket være en spesiell programvare i en av våre device servers, Modbus/TCP i Device Master, at vi kan tilby denne distribusjonsfunksjonaliteten der sendende utstyr kan sende samme data til mange mottakere samtidig. En type seriell splitter, eller portspeiler, eller hva vi nå skal kalle funksjonaliteten.

Illustrasjonen over viser hvordan data fra en seriell enhet kan speiles ti seks enkeltstående vertsdatamaskiner. Da gjøres kommunikasjonen via en TCP-basert seriell programvare eller via virtuelle COM-porter med programvaren «Secure Port Redirector», som kan lastes ned gratis.

Hvis det kreves en fullstendig maskinvarebasert løsning, har vi to konfigurasjoner som ikke krever vertsdatamaskiner eller virtuelle COM-porter.

Ved å bruke en Device Master-enhet med fire porter speiles data fra port fire i dette eksempelet til portene en til tre. Data sendes altså fra port fire til portene en til tre internt i DeviceMasters interne TCP-tilkoblinger. Her kreves det ingen nettverkstilkobling.

Til slutt har vi et eksempel på en distribuert seriell splitter som gjør at en seriellport kan speiles hvor som helst i nettverket.

Ved å koble til inntil seks DeviceMaster-enheter med én port ved hvert sluttpunkt til samme nettverk som enheten som sender, kan vi konvertere tilbake til serielle data igjen. Men man bør huske på at hvis seriellportene som mottar også får informasjon fra andre sendere, for eksempel hvis noen ved et uhell har koblet seg til seriellporten, vil ikke enheten kunne se forskjell på dataflytene, noe som fører til at data kan bli blandet. Dette kan man unngå ved hjelp av andre tiltak, men det er prisen man må betale for åpenheten i løsningen. 

Ta kontakt hvis du har spørsmål om serielle løsninger. Vi har hatt erfaring med slike siden de kom til verden, og vi har mange spennende produkter både i og utenfor det ordinære utvalget. 

Relaterte komponenter

Vare.nr 124-0310
Device Master UP er en fleksibel Modbus gateway som kobler sammen dine forskjellige Modbus enhetene og gjøre dem globalt tilgjengelig via Ethernet. Den håndterer serielle slave og master enheter hvor spesiell vekt er lagt på kompatibilitet mot raw/ASCII slik at alle modbus-systemer, uavhengig av deres natur skal kobles til en felles plattform.
6 840 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 124-0602
Til DeviceMaster koples serielle enheter(RS232/422/485) som deretter blir tilgjengelige via Ethernet. I motsetning til tradisjonelle terminalservere vil serieportene opptre nøyaktig på samme måte som om du hadde et seriekort i PCI-bussen på PC-en.
7 370 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 122-1625
Opengear CM7100 er en funksjonsrik konsollserver som forenkler fjernstyring (out-of-band management) av terminalporter på utstyr i datasenter og fjernnoder. Den gir deg en samlet oversikt over inntil 96 porter per enhet med diagnose og selvretting som muliggjør effektiv tilbakehenting etter et driftsavbrudd samt daglig sanntidsstatus over IT-infrastrukturen.
24 470 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 124-1000
Tibbo DS1100-serien gir ordene "device server" en helt ny og hyggelig mening. En kul og praktisk design. Tibbo har med DS1100-serien tatt kontroll over nettverkstilkoplede serielle porter til et nytt spennende nivå og tilbyr også kontroll via skytjenesten AggreGate.
1 710 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 125-8000
Tastaturomformeren er et unikt produkt som enten lar deg sende tastaturkommandoer til en PC via RS232 (ASCII-koder) eller omvendt sende RS232-data via et tastatur.
0 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 125-8002
Fra RS232 til USB tastaturkommando
1 810 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 119-0586
2 DI/2 DO (110/230V 16A), 1xRS232 (full 9 wires), 100BaseTX
3 480 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter