Meny

Med QSFP-DD mot 400G

Veldig god hastighet er vanedannende, men heldigvis uten alvorlige bivirkninger. Ta derfor godt imot beskjeden om QSFP-DD og den fremtidige muligheten for 400 Gbps. Akkurat som vi har blitt vant til QSFP og hastigheter på 40 og 100 Gbps tar bransjen nå det neste store skrittet mot 400 Gbps gjennom at MSA-organisasjonen slipper spesifikasjonen for QSFP-DD.

Med utgangspunkt i QSFP-kontaktens format legger man til en kontaktrad til og får på den måten plass til åtte parallelle 50 Gbps-kanaler for opp til 400 Gbps båndbredde. Ikke helt ulikt CSFP (Compact SFP), er man på samme SFP-plass på swtichen får tilgang til doble gigabitporter. For QSFP-DD må det være støtte i switchen på samme måte som for CSFP. Med det på plass får man 36 QSFP-DD-porter i bredden på en høydeenhet i 19"-racket, og dermed får man den hittil høyeste båndbredden per høydeenhet på 14 Tbps.

Kort fortalt gir QSFP-DD følgende installasjonsmessige rammeverkQSFP-DD

  • 3 m på kobberkabler (DAC – Direct Attach Copper)
  • 100 m på parallell multimode (MPO/MTP-kontakt)
  • 500 m på parallell singlemode (MPO/MTP-kontakt)
  • 2 km og 10 km på duplex singlemode (LC-kontakt)
  • Bakoverkompatibel med alle QSFP fra 40 til 200 Gbps

Bakoverkompatibel á la USB

QSFP-DD gjør det smart. Akkurat like smart som det man har gjort for å få USB 3.1 bakoverkompatibel med USB 2.0, til tross for at det er to helt forskjellige grensesnitt. Man legger til en ekstra kontaktrad litt dypere inne i QSFP-kontakten som verken QSFP+, QSFP28 eller QSFP56 kommer til, men som gjør det mulig å tilby bakoverkompatibilitet med tidligere QSFP-moduler. På den måten kan switchen finne ut hvilken modul som er koblet til og veksle over til riktig modulasjonsmetode: PAM4 eller NRZ. Dette er viktig for å gjøre overgangen til en ny generasjon moduler enklere, noe man har lært fra overgangen mellom SFP+ og QSFP. Med en myk overgang port for port istedenfor et helt nivå i datasenteret trenger man ikke å bytte switch samtidig med nye moduler, noe som gir bedre støtte til den faktiske utviklingen i datasenteret. Videre, akkurat som med QSFP til SFP+, kan man med såkalt «break-out» eller «fan out»-kabel koble sammen switcher fra ulike generasjoner. Dermed kan kapasiteten til din nye og eksklusive QSFP-DD-switch utnyttes i sin helhet allerede fra start ved å la 400 Gbps-porten bli til fire uavhengige 100G-porter ved hjelp av en fordelingskabel (fan out).

mot 400 G

Umettelig behov for båndbredde

Cisco har presentert prognoser for kapasitetsbehov som viser seg å være nesten umettelige. Det gjelder for alle forbrukere og over hele verden, ikke minst i Europa, der mange kanskje mener at vi allerede har kommet langt og derfor ikke har det samme behovet for båndbredde. Man viser også at sentraliserte skytjenester får store behov i forbindelse med denne økningen, og alle har vel fått med seg de store investeringene som Facebook og andre gjør i Sverige når det kommer til datasenter. Dette faktum peker mot datasenterswitchene, og det blir tydelig hvor viktig portdensiteten er. Du kan være helt trygg på at den som tilbyr høy densitet på switchene, har et ess på hånden i dette markedet. Her er Edge-Core godt posisjonert som en av pionerene innen bare-metal-switcher, noe som bekreftes av det allerede omfattende samarbeidet med Facebook. Ta gjerne kontakt for mer informasjon om «Facebook-switchene» fra Edge-Core. Les hele rapporten fra Cisco her

solformørkelse Direktronik

Skyen kan føre til solformørkelser i datasenteret

Cisco gir ut en interessant rapport med navnet «Cisco Global Cloud Index:
Forecast and Methodology, 2015–2020». Den behandler ulike aspekter rundt fremtidens kapasitetskrav i datasenteret. Også her er det tydelig at kapasitetsbehovet, som allerede er enormt, vil få en eksplosjonsartet vekst i årene som kommer. Dette er et resultat av de nye streamingvanene våre og den tsunamien av skybaserte tjenester som har kommet bare i løpet av de siste årene. I tillegg kommer bedriftenes økende behov for lagring, Big data og IoT. Datasenter som ikke investerer for dette, vil ikke se solen på en god stund.

Varmeutvikling er alltid en utfordring

Det er kritisk for komponentenes levetid at man klarer å holde seg innenfor de optimale temperaturområdene, og det er ofte en utfordring når vi tar nye skritt på hastighetsstigen. Delvis er de nye modulene i utgangspunktet mer strømkrevende, og i tillegg ønsker man å ha dem tett sammen. QSPF-DD er delt inn i åtte effektklasser (1–8) med en makseffekt i klasse åtte på 14 watt eller mer. Med 36 i en lander du på bortimot 500 W bare for å drive modulene i switchen. Naturligvis varierer effektbehovet med modulens kapasitet og potensielle avstand, men makset kan du havne over 500 W. Molex, som er en velkjent produsent av kontakter, diskuterer litt av problematikken i denne filmen fra DesignCon-messen:

For den vitebegjærlige teknologinerden anbefaler vi en titt på den fullstendige spesifikasjonen hos MSA QSFP-DD Group.

Ta gjerne kontakt hvis du trenger høyhastighetsmoduler, datasenterswitcher, multiplexorer eller har andre spørsmål til emnet.

Produktområder

Relaterte komponenter

Vare.nr 133-4823
QSFP-DD 400G SR8 100 m
29 310 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 133-4820
OSFP 400G SR8 MPO 100 m
34 460 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 133-4824
QSFP-DD 400G Active Optical Cable (AOC) 10 m
66 180 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 133-4822
OSFP 400G Active Optical Cable (AOC) 10 m
59 030 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 133-4821
OSFP 2 x FR4 (2 x 200G) 2 km
83 990 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 188-2239
100G til 100G med en passiv direct attach cable (DAC) når du skal koble sammen to QSFP28-porter. Sannsynligvis den enkleste måten å bruke 100G på.
2 270 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 133-5045
32 x 100 G QSFP28, 2 x 230 V AC, 6 x vifter port to power
144 030 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 133-6097
Edge-Cores bare metal AS5912-54X oppfyller dagens høye krav hos både datasenter og andre leverandører av data- og skytjenester.
128 080 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter