Meny

Hvorfor må SFP konfigureres?

Det finnes mer enn 40 000 grunner til hvorfor du bør vite hva en SFP-konfigurasjon egentlig er.

Alle som jobber med fibernettverk, vet at det finnes mange ulike typer SFP-er. De kan bestilles for multi- eller singlemode samt ulike hastigheter og avstander, men hvorfor skal man velge konfigurasjon ut fra hvilken svitsj de skal plasseres i?

Herom strides de lærde.
– Noen mener det er fordi merkevareprodusentene ønsker å beskytte den høye marginalstrukturen sin, og derfor ønsker å låse kundene til sine respektive SFP-moduler. 
– Andre påpeker at for å kunne gi en garanti om forskriftsmessig funksjon, må merkevareprodusentene først forsikre seg om at utstyret som skal brukes, er testet og validert. 

Konfigurasjonen fungerer omtrent som en håndtrykksprotokoll, der svitsjen validerer at den er plassert i en godkjent type SFP. Hvis SFP identifiseres feil i svitsjen, blir den ikke godtatt, og du får ingen kobling. Det er derfor svært viktig at SFP-en din leveres med riktig konfigurasjon og i henhold til riktig MSA (Multi-Source-Agreement). Ettersom de fleste svitsjer har ulike håndtrykksprotokoller, finnes det utallige konfigurasjoner. Hos Direktronik har vi så langt funnet mer enn 40 000 (!) ulike varianter – som vi kan levere støtte for. Det sier seg selv at denne overveldende mengden av konfigurasjoner iblant kan gjøre det vanskelig å plukke ut den riktige. Vær derfor alltid nøye med å velge riktig konfigurasjon ved bestilling, slik at du får den SFP-en du trenger med full funksjonalitet. Vi har for øvrig opprettet et kompetansesenter der du kan få hjelp med å velge konfigurasjon til svitsjer, konvertere osv. Etter ønske kan vi dessuten selv finne frem og produsere riktig konfigurasjon til deg. Målet vårt er å tilby deg et funksjonelt alternativ raskere enn noen andre på markedet!

Som kunde hos oss sparer du dermed både tid og penger.

Produktområder

Relaterte komponenter

Vare.nr 20100801
En SFP (small form-factor pluggable optical transceiver) Gigabit LX som gir Gigabit-hastighet opp til 20km på singlemode-fiber.
0 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter