Meny

Hvem f*en har tatt dongelen min?

Følelsen når man raskt skal ordne en siste detalj før deadline og ønskes velkommen av meldingen «Please insert USB software license ke»?

Flere kjenner seg sikkert igjen i frustrasjonen over å aldri helt vite hvor bedriftens programvarenøkler er. Ofte deler man på eksklusive lisenser, og donglene flyttes rundt blant brukerne, slik at man aldri er helt sikker på hvor de er. Ofte forsvinner de helt når en kollega slutter, og uten å tenke seg om går hjem med donglen i PC-vesken. De er dyre å kjøpe inn igjen, men det dyreste er nok donglene som ikke er der når man trenger dem, slik at man ikke får gjort jobben sin.

Lås dem inn i nettverket, og del ut lisensene sentralt

Det har kommet en meget «fiffig» løsning, som vår nå pensjonerte tekniker Kurre ville ha sagt det, på det problemet som samler løse dongler og gir dem sitt eget sted sentralt i nettverket isteden. Da vet du alltid hvor lisensnøklene er, og brukerne slipper å løpe til kolleger for å finne dem.

dongelserver

Reduser lisenskostnadene med dongelpool.

En Dongelserver kan gruppere lisensnøkler slik at programvaren på den respektive arbeidsplassen kan kalle opp en gruppe med nøkler istedenfor en bestemt nøkkel. Det er ingen fare for at man kan velge en dongel som allerede er opptatt. Dongel-poolen deler ut ledige lisenser, og gir derfor mer effektiv utnyttelse, noe som i beste fall fører til at man ikke trenger like mange lisenser.

Selv når du er ute og reiser

Tannbørsten glemmer man ikke, men det er fort gjort å glemme den lille dongeln. Eller kanskje man ikke forutså behovet. Da er det ekstra praktisk å kunne bruke programvaren selv om nøkkelen sitter i Dongelserveren hjemme i serverracket.

Donglene i skyen

Nedenfor finner du interessante white papers som beskriver noen brukermiljøer og viser hvordan også hostingbedrifter kan tilby dongelkrevende programvare til kundene sine på en effektiv måte.

whitepapers

Dongle Server as Part of a Cloud Hosting Solution

Virtual Machines, Physical USB License Dongles

University’s webstore harnesses Dongleserver for success

Relaterte komponenter

Vare.nr 124-0160
Dongleserveren gjør det enkelt og sikkert å forvalte og administrere dongler, samtidig som tilgjengeligheten øker for alle brukere. Samle sammen alle donglene i firmaet og koble dem til den nettverkstilkoblede dongleserveren. En mengde forskjellige innstillingsmuligheter gjør at hver dongle kan oppføre seg akkurat som om den var tilkoblet den lokale USB-porten, selv om den nå sitter i sikker forvaring sentralt i nettverket.
26 810 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 124-0155
Den nye allround-løsningen for USB på nettverket støtter både Linux, MacOS og Windows og tilbyr USB 3.0, WiFi og Gigabit samt sikkerhet og installasjon i plug-and-play-utførelse. Universell og enkel å installere, selv i virtualiserte miljøer, og gir maksimal utnyttelse av USB-utstyret ditt med høyt sikkerhetsnivå og overvåkning for krevende brukere i profesjonelle miljøer.
2 470 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 121-0132
Et perfekt verktøy å bruke når du kobler deg midlertidig til ledig fiberport. Med et velkjent brikkesett fra Realtek og fullt kompatibel IEEE 802.3 og IEEE 802.3U, får du de beste forutsetninger for en myk overgang fra USB 3.0 til Ethernet.
1 990 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 111-4150
Portlåsen for USB tetter igjen USB-porten slik at utstyret beskyttes mot uønsket bruk og bare kan fjernes med et spesialverktøy. En enkel og praktisk måte for å vanskeliggjøre tilkobling av tastatur, mus eller lagringsenheter.
236 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 121-0135
USB3.0 til Gigabit LAN
346 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 121-0164
USB3.1 Gen2, 4 porter (2 x type C / 2 x type A)
854 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 121-0270
USB-C strømtester, svart
293 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 124-0121
USB Anywhere er en IP-basert USB-hub som gjør det mulig å bruke prisgunstig USB-tilbehør uten at det er en PC i nærheten. "USB Over IP" gjør at enkelt og vanligvis billig USB-tilbehør kan brukes på samme enkle måte over Ethernet som på den lokale USB-porten på PCen.
5 450 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 127-0011
32 GB USB 3.1 Gen1 / 5 Gbps
165 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter