Meny

Ofte ser tyvene rett i kameraet

Ofte ser tyvene rett inn i kameraet når Next Levels Securitys overvåkningssystem fra Direktronik drar i gang. Blitsen overrasker dem, og de flykter istedenfor å fullføre innbruddet. Det gleder Roger Bäcklund – og ikke minst kundene hans, som sier at de sover bedre enn på lenge.

Sommeren 2009 startet Roger Bäcklund bedriften Next Level Security. Forretningsideen er like enkel som genial. Istedenfor at kundene leier inn vaktselskap som går runder om natten, så får kundene overvåkning mens lokalene er tomme og alarmen er aktivert. I en overvåkningssentral i Timrå står skjermer som er koblet til kameraene ute hos kundene. Roger Bäcklund og medarbeiderne hans overvåker skjermer på kveldene og om nettene, helt frem til klokken syv om morgenen.

– Det innebærer at kunden får overvåkning hele tiden i ti–tolv timer istedenfor bare noen minutter hver natt, sier Roger Bäcklund.

Next Level Security har virksomhet i området Timrå-Sundsvall, og til en viss grad også i Gävleborgs. Først og fremst er det private bedrifter som bruker Next Level Securitys tjenester, men et par kommuner har også tatt kontakt og vist interesse for kameraovervåkning av lokalene sine.

Roger Bäcklund har satset på et Vivotek-kamerasystem fra Direktronik. I tillegg til at området utenfor en bedrifts lokaler er kameraovervåket og blir filmet, innebærer dette også at blitser aktiveres og en høy alarm utløses hvis noen beveger seg i området.

– Når tyven blir overrasket av lyden og lyset, ser han ofte rett inn i kameraet, ler Roger Bäcklund.

– Det har hendt at vi har klart å identifisere personen, siden vedkommende allerede har vært kjent av politiet.

Forenkler politiets arbeid

En gang kunne en innbruddstyv knyttes til flere gamle innbrudd i et restaurantlokale fordi han ble fanget på film mens han satte hånden sin mot et vindu. Kameraer og alarmsystem hadde blitt montert siden tyvens siste besøk. Tyven ble skremt av alarmen og blitslyset og forsvant fra stedet. På filmen kunne man se hvordan mannen satte hånden sin mot et vindu. Det gjorde det enklere for politiet, som visste hvor de kunne finne fingeravtrykk.

– Tyven ble senere arrestert, og takket være filmen kunne han kobles til fingeravtrykket, det samme avtrykket som han hadde etterlatt seg tidligere, slik at han også kunne knyttes til de andre innbruddene, sier Roger Bäcklund.

At det ble Vivotek-kameraer fra Direktronik som tar seg av overvåkningen for Roger Bäcklunds og Next Level Securitys kunder, skyldes at overvåkningssystemet oppfylte alle behov.

– Jeg ønsket et system med bevegelsesdetektorer, blitslys og kameraer, sier Roger Bäcklund.

– Jeg prøvde flere ulike merker, men jeg kom frem til at Vivotek var best og ga mest for pengene. Og at Next Level Securitys kunder er fornøyde, sier sitt.

– Flere kunder har fortalt at de aldri har sovet så godt om natten som etter at vi monterte kameraene, sier Roger Bäcklund. R