Meny

Spreng grensen på 100 meter for Ethernet på kobberkabel

Nå kan man kjøre Ethernet i 150 Mbps på bare to kobbertråder og over lange avstander. Mange tror at DSL-teknologien er langsom og umoderne, siden man byttet ut ADSL-modemet med fiber i hjemmet for lenge siden, men de tar helt feil. Her viser vi en rekke fordeler og hva du kan oppnå med ditt enkle og prisgunstige kobbernett

Hvis man hadde funnet opp Ethernet i dag, hadde vi sannsynligvis ikke hatt de samme begrensningene, hastighetstrinnene eller tilkoblingsmetodene som vi i dag tar som en selvfølge. Men nød lærer naken kvinne å spinne, og begrensningene har blitt til drivstoff for ny teknologi, som lar oss overvinne enkelte av dem for bestemte formål. Å ta seg forbi hundre meter for Ethernet på kobberkabel hører definitivt til en av utfordringene for brukerne, men som i dag ikke lenger trenger å by på problemer.

DSL-teknologien (Digital Subscriber Line) er et resultat av det faktum at vi lenge før Ethernet hadde telefoner i samfunnet og at man gjerne ville bruke telefonkabelen også til overføring av data. Teknologien finnes i ulike varianter, og du har sikkert hørt om ADSL, SHDSL, mDSL, xDSL, VDSL etc. Alle disse variantene bruker samme teknologi og har som mål å kjøre Ethernet lengre enn maksimalt 100 meter.

Noen av variantene gir maksimal avstand, men på bekostning av hastigheten. Andre gir maksimal hastighet, men når ikke like langt.

100 Mbps på 450 meter til 10 000 meter med 768 kbps

Vi tilbyr en rekke løsninger som alle sprenger hundremetersgrensen, men med ulik balanse mellom hastighet, avstand, trådpar, topologi og kapsling. Det er ditt
bruksområde som bestemmer hvilken løsning som passer best. «Nettverksforlengere» brukes til en rekke ulike oppgaver, men noen av de vanligste finner vi innen videoovervåkning, digitale informasjonstavler, trafikksystemer og sammenkobling av datanett på campus og industriområder.

Nedenfor finner du en tabell som viser eksempler på balansen mellom hastighet og avstand. Fargene representerer ulike produkter i sortimentet vårt og deres respektive makshastighet ved de angitte lengdene.

DSL avstandstabell

25-talls 2 MP IP-kameraer på nesten 500 m og bare to kobbertråder

Innen kameraovervåkning får du maksimal utveksling og nytte, siden DSL-teknologien og den nye komprimeringsmetoden (H.265) sammen gir optimal utnyttelse av båndbredden og maksimal avstand. Det gjør det faktisk mulig å få så mange som 25 2MP (1600 x 1200) IP-kameraer på høyeste frame rate så langt unna som 457 meter på bare ett eneste kobberpar.

IP camera extenstion

Med integrert PoE slipper du separat strømforsyning i endenoden

Nå kan du slippe å strekke strøm separat til endenoden, noe som gjør installasjonen betydelig enklere og uten fordyrende strøminstallasjoner. Ved å bygge inn strømforsyningen i dataoverføringen og formidle den via kobberkabelen, kan du drive endenoden og bakenforliggende utstyr, for eksempel et IP-kamera eller en IP-telefon, fra den sentrale enheten. På den måten reduserer man installasjonen slik at man bare trenger å legge kobberkabel for data.

PoE på 2-tråd

Riktig topologi gir installasjonstekniske fordeler.

Som nevnt tidligere skiller løsningene seg også ut ved å kombinere porter og egenskaper for avbruddsfri trafikk med doble sløyfer og lignende. Vanligvis er det punkt-til-punkt-tilkobling når et IP-kamera kobles til et nettverk, men av og til er det flere kameraer på rekke, og da blir det praktisk med multi-drop for å slippe å komplettere med flere switcher. Også her blir den aktuelle tilnærmingen balansert med hastighet og avstand for å finne ut hvilken topologi som løser det aktuelle problemet på best mulig måte.

Punkt til punkt
punkt til punktEn enhet i den ene enden (kobles til en switch) og en i den andre (kobles for eksempel til et IP-kamera). Vanligst.

Ring
RingHver enhet har to veier til endenoden. Hvis en kabel blir ødelagt, eller en enhet slutter å fungere, har du likevel kontakt med endenoden. Sikrest med redundans.

Stjerne
stjerneEn sentral enhet med forgreininger til endenodene. En fordel når du har en sentral datahall og ønsker minimalt med utstyr.

Multi-drop
multi-dropEnhetene kobles på rekke, en etter en. Perfekt for å minimere avstanden og redusere kabelforbruket.

Stjerne og multi-drop
stjerne multi-dropEn kombinasjon av to topologier. Passer bra i de fleste bygningssystemer.


Dine fem beslutningspunkter for en optimal løsning

  1. Topologi – hva passer best til kabelnettet mitt?
  2. Hastighet – hvilken hastighet kreves for det jeg vil overføre?
  3. Avstand – hvor langt er det til endenodene?
  4. Miljø – kreves det beskyttelse mot kulde og fuktighet?
  5. Overvåkning – hvor mye trenger jeg å vite om forbindelsens status?

Ring oss hvis du lurer på noe. Vi har lang erfaring med datanett, og vi vet hvordan man forlenger nettverket uansett om det er med kobber- eller fiberkabel. +46 (0) 8 52400700.

Relaterte komponenter

Vare.nr 122-1093
4x10/100 Ethernet RJ45, 1xDSL RJ45 1-4 par
15 450 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 122-1190
For den som trenger å koble til et tilbehør til datanettet på lang avstand og samtidig strømforsyne det finnes det nå denne muligheten. ED3538 gir deg tilgang til PoE 30W på opptil 300 meters avstand og 7 W på hele 1 km. Hastigheten på forbindelsen varierer med avstanden og gir tilsvarende 100 Mbps på 300 m og 35 Mbps på 1 km. PoL (Power Over Link) vever sammen strømforsyning og data, men her på 2-trådsforbindelser og med vanlig PoE-tilgang i fjernenden.
6 020 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 122-1090
1xEthernet RJ45, 1xDSL skrueterminal
5 750 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 122-1160
VDSL modem 85 Mbps på koax-kabel
2 360 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 122-1209
Ethernetforlengeren ED3501 er kompatibel med VDSL2 og gir høyere hastighet med utholdenhet på lengre avstand. Med denne kommer du opp i hastigheter opp til 100 Mb. Enheten selges enkeltvis, og du trenger to for å lage en komplett lenke. Bruker eksisterende struktur for å forlenge Ethernet over to-tråds kobberlinjer (RJ11).
3 110 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 122-1085
2/4/8-trådsmodem for SFP-port
2 760 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 122-1124
IP-kameraforlenger, 2-tråd, 50Mbps (pakke med 2stk)
12 870 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 122-1265
Herdet/solid -40/+75, DIN-montasje
4 750 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 122-1102
Pamspan 5000 er et svært kvalifisert modem/ruter for applikasjoner som krever maksimal yteevne over vanlig telefontråd. Modemet følger den nye SHDSL.bis-standarden, hvilket gjør at hvert trådpar gir inntil 5,7 Mbps. Par kan også bundlas (multi-pair bonding) som gjør at man kommer opp i 22,8 Mb på åtte tråder eller 11,4 Mbps på fire tråder.
3 520 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 122-1195
1x10/100, 1xKoax, Power Over Link, 15.4W, 100Mbps, 180m
5 590 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter