Meny

Bidi på multimode

Du har kanskje hørt om WDM (Wave Division Multiplexer), BiDi (Bi-Directional) eller multiplexing, men ofte, eller kanskje bare i forbindelse med fiber av singlemode? Vi vil gjerne gjøre deg oppmerksom for den samme muligheten også på multimode. Ved hjelp av en spesiell SFP-modul kan du altså doble antallet fiberforbindelser uten å måtte berøre eksisterende kabel eller trafikk.

Multimode WDM – gjør en til to med WDM-SFP for multimode

Fiber av multimode-typen har ikke de samme forutsetningene som singlemode for å transportere lys over lange strekninger uten reduksjon i styrke og integritet. Det skyldes den kronglete banen som lyset i en multimode-fiber tar og den presisjonen lyset blir introdusert i kabelen med. Samlet sett gir det betydelig dårligere rekkevidde enn tilsvarende løsning med singlemode-fiber, men tilstrekkelig lengde (550 m) for å ha mange praktiske bruksområder i datanettverk.

multimode_singlemode

Trikset med Multimode WDM er mulig på grunn av den store avstanden mellom bølgelengdene (nm) som brukes – 1310 respektive 1550 nm. Derfor bruker våre SFP-er for WDM på multimode nettopp 1550/1310 nm for den ene retningen og 1550/1310 nm for den andre.

Store besparelser når man slipper å strekke på nytt

Bidi/WDM over enkeltfiber (simplex) multimode fungerer på liknende måte som Bidi over singlemode, men noe mer begrenset på grunn av egenskapene til multimode-fiber. Brukerfordelene er de samme. Ved å bruke en Mux-teknologi som denne, kan du slage flere private kanaler på samme fiber. Dette uten at en opprinnelige kanalen påvirkes negativt på noen måte.

Ta kontakt hvis du har spørsmål om flerdoblet båndbredde på fiber. Vi kan multiplexing, og vi tilbyr mange løsninger.

Produktområder

Relaterte komponenter

Vare.nr 133-4381
En SFP for Bidi på multimode. Perfekt for deg som har fibermangel i gammelt multimotenett og ønsker å bruke det på best mulig måte. Med SFP bidi på multimode når du opp til 550 meter på simplex-fiber.
1 140 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 133-0004
Xpresso EM-serien inneholder et heldekkende sortiment av mediekonvertere for å konvertere fra 10, 100 eller 1000 Mbps kobber til 100 og 1000 Mbps fiber. Med to enheter forlenger du lett avstanden mellom brukere og arbeidsgrupper.
917 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 133-1000
Muksen/demuksen leveres som standard med 4, 8, eller 16 kanaler. 4- og 8-kanalers fås i versjoner med og uten utvidelsesport. Utvidelsesporten gjør at du kan legge til flere kanaler ved et senere tidspunkt uten å ta hele kostnaden for ubenyttede kanaler direkte. Den enheten som du kjøper for utvidelse kan imidlertid ikke ha samme bølgelengder som den første enheten. Wideband-porten er akkurat som det høres ut, en bred port der du kan få inn et bredere spekter. Du kan for eksempel koble til en vanlig SFP som takler et bredere signal.
4 180 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 133-1524
DWDM mangedobler kapasiteten på en fiberkabel ved å flette sammen separate fiberporter og overføre dem alle til den andre enden på egne bølgelengder over en enkelt fiber. Det blir plass til enda flere kanaler på samme plass enn for CWDM og WDM.
15 590 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter