Meny

Bygg din egen robot

Årets sommerhobby for deg som er interessert i teknologi? Men også et morsomt eksempel på hva du kan få til med den modulære IoT-plattformen, noen fester og en 3D-skriver. La roboten vekke din interesse for andre muligheter med den modulære arkitekturen for profesjonelle bruksområder.

Roboten viser hva du kan bygge ved hjelp av UniQB 3D-byggesett og Tibbo Project System (TPS), noen servoer og en 3D-printer.

Robotens kropp består av UNIQB-systemets kvadratiske staver og Tibbo TPS’ innvendige mål, og fungerer som primærkontroller. En mindre TPS med LCD utgjør robotens hode, og displayet beskriver også noen av modulenes funksjoner. Alle tilpassede deler er skrevet ut med en rimelig 3D-skriver. Styringen er skrevet i Tibbo Basic, men den kunne like godt vært i Linux, hvis du behersker det bedre.

Det som kanskje ikke fremgår i like stor grad er at de ulike funksjonene og inn- og utgangene som man trenger for å styre servomotorene og rapportere om temperatur og luftfuktighet, for eksempel er pluggbare moduler med ferdige posisjoner på kretskortet. Dette gjør konstruksjonsarbeidet veldig mye enklere sammenlignet med løse komponenter som skal loddes på et kretskort. Samtidig gir det bedre fleksibilitet enn en ferdig løsning, siden du kan velge mellom et femtitalls ulike moduler for å få ønsket konfigurasjon.

3D-alderens Mechano

Du husker vel byggesettene vi hadde i gamle dager? Med de utstansede platene med hull i Mechano-settet kunne man bygge nesten hva som helst, så lenge det var en leke, og det var bare fantasien som satte grenser. Med UniQB får du tilsvarende frihet, men med presisjon og finish som er tilpasset industri- og laboratoriemiljøer.

UniQB

Som med mange oppfinnelser ble UniQB født av nødvendighet. Man trengte en måte å fremskynde skapelsen av produksjonsfiksturer og rekvisita, og man fant ikke den riktige måten å bygge dem raskt og rimelig på. 3D-skriveren hadde allerede vært på markedet lenge, men den var verdiløs til de fleste ønskene – helt til man fant opp UniQB.

Her ser du den humanoide roboten i full aksjon

Tibbo TPS Robot

Lykke til med prosjektet ditt i sommer, og ta gjerne kontakt hvis du trenger mer informasjon om modulære styresystemer eller andre måter å styre og kontrollere noe på.

Produktområder

Relaterte komponenter

Vare.nr 124-1214
skreddersy din egen IoT-modul, maksimal fleksibilitet, Linux
2 450 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 124-1200
Tibbo Project System (TPS) lar deg lage ditt eget unike automasjonsprodukt, klart til bruk i neste prosjekt eller til butikkhyllen. Komplett med emballasje og alt. Skreddersy løsningen din med nøyaktig de funksjonene du faktisk har bruk for og ikke betal for funksjoner du ikke kommer til å bruke.
1 160 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 131-0000
3D-utskrift har revolusjonert småskalaproduksjon av tilpassede deler. Små, tykke og kantete detaljer bli vanligvis bra. De er sterk og ganske nøyaktige. Men lange og tynne deler bli ustabile, bøyer og tåler ikke nyttelast. UniQB er den nyskapende løsningen som gir deg stabile 3D-strukturer som supplemerer detaljene du produserer i skriveren.
40,50 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 119-0462
Poseidon2 4002, 12DI, 4DO, 6+16 sensorer (wire &RS-485)
10 950 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 119-0486
Hvis du trenger en kompakt, fleksibel og god I/O-kontroller med trygg M2M-protokoll HTTPs, IPv6, SNMPv3 og intern logger for 250 000 verdier, så er Damocles2 Mini det riktige valget. Brukervennlig nettkonfigurasjon, og fire digitale innganger DI. Hver inngang har 32-biters pulsteller S0 som bevarer posisjonen selv ved strømbrudd. To reléutganger DO samt åtte virtuelle digitale reléutganger VDO.
3 490 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 128-6000
Med hjelp av linjedetektorer kan lage et effektivt områdevern, uten synlige hindringer. En slags usynlig gjerde som omgir et beskyttet område og varsler hvis noen bryter den usynlige grensen. Alarmsignalet kan kobles til et overvåkingskamera eller annet overvåkingsutstyr for adekvate tiltak. Du får tidlige varselsignaler om inntrengning og kan sette inn riktig tiltak før alvorlig skade oppstår.
401 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter