Meny

Fleksibel arbeidsstasjon med hjul

Regionalt sykehus forteller at dedikerte WOW-er gir sykepleierne ergonomiske og tilgjengelige verktøy, oppfordrer til journalføring ved pasientens seng samt reduserer risikoen for infeksjonsspredning. MaineGeneral Health, et integrert, offentlig helseforetak, leverer mange tjenester i Kennebec-dalen sentralt i Maine. Organisasjonen fikk i oppdrag å bytte ut tjenestene for tre gamle helsefasiliteter, og i 2013 åpnet de det helt moderne sykehuset med 192 senger i August, ME – Alfond Center for Health.

Utfordringen

Lederteamet hos MaineGeneral Health så den unike muligheten – å utforme et anlegg fra bunnen av, med pasientens og de pårørendes behov i sentrum, samtidig som man løser utfordringer i arbeidsflyten.

«Vi utfordret oss til å spørre: Hvordan kan vi gjøre ting bedre enn i dag?», sier Chuck Hays, administrerende direktør for MaineGeneral Health.

Ett av de viktigste områdene som ledergruppen fokuserte på, var elektronisk journalføring ved sengen (EHR). MaineGeneral Health ønsket en EHR-løsning som reduserte tiden for slik journalføring.

Dagens system brukte bærbare datamaskiner montert i veggskap, men skapenes plassering gjorde det problematisk for brukerne. Sykepleierne måtte stå med ryggen til pasientene.

«Siden de ikke ville det, tok sykepleierne ofte datamaskinen ut fra skapet og bort til sengen, men der hadde de ikke noe sted å sette dem», sier Mark St. John, ansvarlig for teknologitjenester.

Begrenset batteritid, problemer med den trådløse tilkoblingen og kostbare krav til kabling skapte et miljø hvor journalføringen ikke ble konsekvent. Derfor var det viktig at løsningen også sørger for at enhetene alltid er oppladet og klare til bruk.

«Vi trengte en bedre løsning, og vi hadde både økonomi og mulighet til å ikke måtte ta hensyn til fysiske barrierer.»

Løsningen

Etter å ha diskutert med interne og eksterne interessenter for å lage en plan for et anlegg som var funksjonelt, samtidig som det skulle være helende, konsentrerte ledergruppen seg om arbidsflyten. En gruppe sykepleiere, ledere og andre medarbeidere vurderte flere veggmonterte mobile arbeidsstasjoner og mobile arbeidsstasjoner med hjul (WOW).

Etter vurderingen valgte MaineGeneral Ergotron StyleView Cart med LCD Pivot, LiFe-batterier, og de rullet ut rundt 300 av de mobile stasjonene (en WOW for hvert rom) før åpningen i november 2013. Sykepleierne og lederne kan rapportere om en positiv utvikling.

«Arbeidsstasjonene har vært en stor suksess», forteller Sherri Woodward, konserndirektør og oversykepleier. «Nå kan sykepleierne sette seg ned og være i øyehøyde med pasientene. De slipper å snu ryggen til dem.»

Elizabeth Nutting, RN, som bruker WOW i arbeidet sitt, er enig. «Det er helt fantastisk. Den er alltid på, så vi slipper å vente på at den skal starte opp. Den er ergonomisk, og vi kan rulle den rundt i rommet. Den er veldig praktisk.»

Belønningen

Med riktig planlegging og involvering av interessenter fikk MaineGeneral en løsning som oppnådde målene om bedre sikkerhet og arbeidsflyt, samtidig som pasientenes interesser blir ivaretatt.

«Med WOW har journalføring ved sengen gått fra å være varierende til hele 100 % siden Alfond Center for Health åpnet i november 2013», sier St. John. 

Fordeler

 • Vognen kan enkelt heves og senkes til optimal høyde og for optimal ergonomi
 • Juster plasseringen basert på om du er høyre- eller venstrehendt
 • Hindrer smittespredning siden det brukes egne mobile stasjoner i hvert rom, slik at de ikke brukes i flere rom
 • WOW-stasjonene er alltid tilgjengelige og klare til bruk siden det brukes egen stasjon i hvert rom
 • Spesialmonterte, store skjermer med høy oppløsning som kan dreies 180 grader
 • Nattbelysningsfunksjon
 • StyleLink-programvare som gir optimal batteritid og levetid, samt varsler IT ved lavt batterinivå
 • Holder for strekkodeleser
 • WOW-tilpasning, fest en klemme på baksiden for enkel oppbevaring av strømledningen
 • Picture Archiving Communication System-programmer (PACS) ved sengen for doktorer
 • Mobil journalføring for sykepleiere

Produktområder

Relaterte komponenter

Vare.nr 35-9074
StyleView er en ny mobil arbeidsstasjon fra Ergotron for pasientnær databehandling. Med StyleView flytter man raskt og sikkert hele datautstyret slik at pasientdata kan legges inn direkte på stedet.
10 250 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter