Meny

Konvertering av medier

En mediekonverter er en enhet som brukes til å konvertere en type mediesignal til en annen type mediesignal. Dette kan innebære å konvertere et analogt videosignal til et digitalt videosignal, eller konvertere et optisk signal til et elektrisk signal. Medieomformere brukes vanligvis i en nettverkskontekst for å koble til enheter som har forskjellige typer nettverksgrensesnitt. For eksempel kan en mediekonverter brukes til å pare en Ethernet-svitsj med en enhet som har et optisk nettverksgrensesnitt. En mediekonverter kan ha forskjellige inngangs- og utgangssignaler avhengig av applikasjonen. Det kan være kobbertråd, fiber eller koaksialkabel . Den kan også ha forskjellige hastigheter og støttede protokoller. En viktig faktor å vurdere når du velger en mediekonverter er avstanden mellom enhetene som skal pares sammen. Optiske medieomformere kan brukes til å forlenge avstanden mellom to enheter ved å konvertere det elektriske signalet til et optisk signal som kan sendes over større avstander uten å miste kvalitet eller hastighet.

Medieomformere brukes vanligvis i en nettverkskontekst for å koble til enheter som har forskjellige typer nettverksgrensesnitt. For eksempel kan en mediekonverter brukes til å pare en Ethernet-svitsj med en enhet som har et optisk nettverksgrensesnitt.

En mediekonverter kan ha forskjellige inngangs- og utgangssignaler avhengig av applikasjonen. Det kan være kobbertråd, fiber eller koaksialkabel . Den kan også ha forskjellige hastigheter og støttede protokoller.

En viktig faktor å vurdere når du velger en mediekonverter er avstanden mellom enhetene som skal pares sammen. Optiske medieomformere kan brukes til å forlenge avstanden mellom to enheter ved å konvertere det elektriske signalet til et optisk signal som kan sendes over større avstander uten å miste kvalitet eller hastighet.

Mediakonverter1.jpg

Noen spørsmål du kan stille deg selv er:

  • Hvilken hastighet trenger jeg? 100 MB, 1 GB eller 10 GB (SFP+)
  • Hvilken avstand er det?
  • Hvor mange fiber- og kobberporter vil jeg ha?
  • Skal det være Single Mode eller Multimode fiber?
  • Trengs det dempere
  • Skal den være DIN-montert?
  • Trenger du utvidet temperaturspesifikasjon for f.eks. montering i et skap utendørs?
  • Skal det være med POE (Power Over Ethernet), og hvor mange watt per port?
  • SFP-modulspor (type SFP-modul) eller SC-grensesnitt ​

Mediakonverter2.jpg

POE, eller Power over Ethernet, er en teknologi som muliggjør overføring av både data og elektrisk strøm gjennom en enkelt Ethernet-kabel, .

Den originale POE-standarden (802.3af) leverer opptil 15,4 watt strøm per port, mens POE+-standarden (802.3at) kan levere opptil 30 watt. POE++ (802,3 bt) er den nyeste standarden og kan levere opptil 95 watt strøm per port. ​

 

​​SFP (Small Form-factor Pluggable) er en type nettverkstilkobling som brukes til å koble sammen nettverksenheter som brytere, rutere og brannmurer. SFP-modulen er designet for å passe inn i SFP-porter som finnes på nettverksenheter. Det finnes SFP-moduler for Singlemode, Single Fiber og Multimode fiberforbindelser, og også for kobberforbindelser som støtter forskjellige hastigheter og avstander.

SC (Subscriber Connector) er en type fiberoptisk kontakt som brukes til å koble optiske fibre sammen. SC-kontakten er en av de vanligste kontaktene for enkeltfibertilkoblinger og er tilgjengelig i forskjellige varianter for både multimodus og enkeltfiberbruk.

Nedenfor finner du noen vanlige typer og tilbehør du finner under hvert produkt.

Vare.nr 20113902
Industriell konverter RJ45-SFP
850 NOK eks. mva
 
Industriell konverter mellom fiber og kobber som bruker PoE (PSE) til å strømforsyne tilkoblet endeutstyr med maksimalt 30 W per port. Med SFP-tilkoblingen kan du både bruke 100Base og 1000Base-optikk basert på fibernettverkets forutsetninger, noe som gjør enheten allsidig. Videre har du to RJ45-porter som kan brukes til å sende data og strømforsyne endeutstyr med. Enheten klarer PoE+ opptil 30 W (IEEE802.3af/at) og kan for eksempel drive kameraer eller smart belysning i den andre enden.
2 340 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 20109402
100/1000 SFP till 10/100/1000Base-T
450 NOK eks. mva
Vare.nr 20114856
RJ45-SC, 10/100/1000M, 1310nm, single mode, Inkl PSU
1 330 NOK eks. mva
 
Hvis du trenger en liten switch eller multiport-konverter, har du funnet det riktige produktet. Enheten har det samme formatet som en vanlig konverter, men den har hele fire 10/100/1000Base-TX Rj45-porter der det vanligvis bare sitter én. Det gjør at porttettheten utnyttes maksimalt. På den andre kortsiden sitter selve fiberporten, som i dette tilfellet blir en fast SC-port for 1000Base-lenker, altså Gigabit. Perfekt for deg som ønsker enkel gjennomgang fra fibersiden og videre ut til det kobberbaserte nettverket.
852 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Nå presenterer vi Direktroniks egen fiberomformer med full fleksibilitet! Konverteren har vanlig auto-sense 10/100/1000TX på kobbertilkoblingen (RJ45), men klarer også både 100/1000Base-FX over fibertilkoblingen. Nå slipper du å tenke på å bytte enheten ved migrering til Gigabit. Eller hvis du for eksempel har flere fiberoppkoblinger med forskjellig hastighet på fiberen. Du slipper også å holde oversikt over flere forskjellige modeller av konvertere i nettet ditt, og du kan trygt bruke én modell for formålet. Enheten finnes med ekstrautstyret Power over Ethernet, slik at du også kan velge å strømforsyne påfølgende utstyr gjennom konverteren via PoE IEEE 802.3af/at. Enheten klarer 16K jumboframes, og derfor passer den også for deg som arbeider med 4K videostrømmer.
854 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter