Meny

Panduit-strips

Strips er mye mer enn bare en plastbit. Skal de brukes som en rask løsning, eller skal de holde lenge? Av og til lønner det seg å velge løsninger som varer lenge uten å måtte repareres eller byttes. Du bør vite hvilket miljø og hvilke ytre faktorer, som UV-lys, forurensning, kjemikalier, temperatur, stråling eller vibrasjon, stripsene må tåle. Hvilke krav må oppfylles der stripsene skal brukes? Når vi har funnet ut det, bestemmes ofte størrelsen basert på diameteren rundt bunter, men den avhenger også av om det kreves strekkfasthet for å oppfylle kravene og vare lenge.

Det finnes strips for nesten alle løsninger, og vi kan strips, men det er mange viktige parametre du må tenke gjennom, for eksempel miljø, innendørs/utendørs, UV, brannbestandig, kjemikaliebestandig, metalldetekterbar, gammastråling, varmebestandig, metallstrips og mye annet.

I dag jobber vi med strips fra Pandiut, som er en leverandør i verdensklasse. Panduit har i mange år skapt et navn som er synonymt med kvalitet og sikkerhet. Her får du løsninger og garantier som gir deg svært god trygghet som kunde. Produktene er designet for å oppfylle miljø-, sikkerhets- og industristandarder, inkludert ROHS, UL, CSA, CE og ISO.

 • Bevist kvalitet som fungerer i praksis. Kundene stoler på Panduit for deres pålitelige kablings- og infrastrukturprodukter.
 • Veldokumenterte produkter som følger standardene og spesifikasjonene i din bransje, slik at du ikke trenger å bruke tid på å lete. Produktene oppfyller eller overgår kravene for å sikre at du får best mulig resultat.
 • Kunnskap og kundedrevet innovasjon der vi sammen med kunden utvikler prototyper, forsker, tester og utvikler praktiske løsninger på problemene innen elektrisk infrastruktur du måtte møte.

Markeder for Panduit-strips

Markedene for Panduit-stripser mange, for eksempel olje og gass, kjemiske miljøer, gruvedrift, avløp/renseanlegg, treforedling/papirindustri, havn/skipsfart, mat/drikke, transportsektoren, og krevende og værharde miljøer der det er viktig at monteringen holder mål.

blobid0.png

Næringsmiddel-, drikke- og legemiddelindustri: Her er det strenge krav om at stripsene er av metallimpregnert materiale, slik at de enkelt kan detekteres og oppfylle de strenge kravene i industrien. En skadet eller mistet strips skal aldri havne i produksjonen ved en feil, men den skal kunne detekteres. Klar og tydelig blå farge for å enkelt kunne oppdages, slik at man unngår unødvendig kontaminering. Detekterbare strips for food and beverage-industrien finnes i både nylon 6.6 og polypropylen, de tåler temperaturer opptil 115 ℃ og har høy motstandskraft mot kjemikalier som saltsyrer, salter og baser.

Olje / gass / kjemiske miljøer: Når miljøet er ekstra krevende, må stripsene tåle høye temperaturer, være god beskyttet mot sinkklorid, utspedde syrer og andre kjemikalier, og ha god motstand mot galvaniske reaksjoner både innendørs og utendørs. God brannbeskyttelse og ekstrem UV-beskyttelse for ekstra lang levetid. Produkter som er klassifisert i henhold til ABS (American
Bureau of Shipping), Bureau Veritas, Det Norske Veritas eller Lloyd’s Register of Shipping for offshore og marineindustri.

Automotive, rail og transport: Utendørsmiljø som påvirkes av UV, og som ofte er utsatt for høye temperaturer, krever løsninger der stripsene er EN45545 HL3-godkjente, men også har god UV-beskyttelse for lang levetid. Det er viktig at det også finnes god brannsikring i henhold til UL94, og at de er testet for å tåle brann, røyktetthet, toksisitet og oksygenindeks.

Defence og aerospace: Strips som skal tåle stor variasjon i temperatur og samtidig beskytte kablene i mange år, slik at de ikke skjæres i stykker av vibrasjoner. Når kravene om SAE spec AS23190 må oppfylles finnes det flere forskjellige serier av både plast og rustfritt stål, avhengig av de øvrige behovene.

Energy: I energisektoren er det krav til både lang holdbarhet og til å tåle stråling og vibrasjoner. De rustfrie stripsene våre har avrundede kanter som ikke spiser seg inn i kabler eller slanger når de utsettes for vibrasjoner over tid. Vindturbiner både onshore og offshore utsettes for vibrasjoner hele døgnet. Det sier seg selv at solparker må tåle UV-stråling, men her handler det om å bruke strips som holder like lenge som solcellene, slik at man er miljøvennlig.

Datasentre: Kabelhåndtering i nettverk og datasentre stiller andre krav til strips, som at de må kunne åpnes, lukkes igjen, og være så fleksible at de ikke skader fiberkabler. For å identifisere forskjellige kabler brukes ofte strips med forskjellige farger eller strips med merkeplate. Strips med parallellinnføring reduserer risikoen for at ting setter seg fast, og de fordeler også trykket bedre rundt kabler.

 

Mange modeller for mange oppgaver

Pan-Ty-strips

image0c5pj.png     

Pandiut Pan Ty-serien er allsidige strips som oppfyller strenge krav innen OEM-produksjon og (MRO) vedlikeholds-, reparasjons- og driftsmarkedet, men også for alle typer konstruksjon. De finnes i et stort utvalg av materialer, størrelser, tykkelser og farger. Konstruert i ett stykke, og har markedets laveste tiltrekkingsmoment. Enden er lett bøyd for å gjøre det enkelt å plukke dem opp fra en flat overflate. Smarte og praktiske fester til vegg og lignende finnes som tilbehør.

Materiale

Les mer i katalogen på sidene B1.6–B1.35 om hva som er riktig for deg og løsningen din.

Kontakt oss på info@direktronik.se eller +46 (0) 852400700 hvis du trenger råd for å velge riktig materiale, mål eller verktøy for strips.

 

Super-Grip-strips

imagekh46o.png

Utviklet for å oppfylle kravene for vedlikeholds-, reparasjons- og driftsmarkedet, men også for byggebransjen. En svært smidig og tynn kropp for mye mer fleksibel bruk innen mange områder. Ekstremt sterkt materiale som tåler krevende miljøer og installasjonsmetoder. Gir svært godt grep rundt kabler for å minimere bevegelser sideveis.

Les mer i  katalogen på sidene B1.37–B1.40 om hva som er riktig for deg og løsningen din.

Kontakt oss på info@direktronik.se eller +46 (0) 852400700 hvis du trenger råd for å velge riktig materiale, mål eller verktøy for strips.

 

Dome-Top-strips

Dome Top Buntband.png

Godkjent for det krevende vedlikeholds-, reparasjons- og driftsmarkedet (MRO), men også konstruksjonsskjøter som er typiske for olje- og gassmarkedet. Hulling (stainless steel barb) som gir pålitelig ytelse. Trinnløst justerbar for å kunne lage kompakte bunter. Gjelder hele sortimentet. Dome-Top-hodet har en unikt patentert design med glatte og runde kanter.

Les mer i katalogen på sidene B1.41–B1.53 om hva som er riktig for deg og løsningen din.

Parallel-Entry-strips

imagegin6p.png

Utviklet for OEM-markedet og transportmarkedet, der det er strenge krav til at strips skal ta minimalt med plass. Den lave konstruksjonen gir en lav design for å unngå haker for å redusere den totale buntstørrelsen. Utvendige tenner og glatte, runde kanter for å beskytte kabelisolasjonen. Designen beskytter også installatøren mot kuttskader på armer og hender.

Les mer i katalogen på sidene B1.54–B1.62 om hva som er riktig for deg og løsningen din.

Kontakt oss på info@direktronik.se eller +46 (0) 852400700 hvis du trenger råd for å velge riktig materiale, mål eller verktøy for strips.

 

STA-Strap-strips

STA-Strap Buntband.png

 • Enkle og brukervennlige ved forskjellige OEM-produksjoner
 • Eksklusiv, todelt design for lavest mulig gjengekraft
 • Brukes til normal bunting og ved gjennomføring i paneler
 • Kan åpnes før den strammes helt og klippes

Les mer i katalogen på sidene B1.63–B1.69 om hva som er riktig for deg og løsningen din.

Kontakt oss på info@direktronik.se eller +46 (0) 852400700 hvis du trenger råd for å velge riktig materiale, mål eller verktøy for strips.

 

Strips for nettverk

image24sc.png

En perfekt løsning for mange oppgaver innendørs, som telekommunikasjon, banker, utdanning, offentlige miljøer og mye mer. Lang levetid, og de kan justeres, åpnes og brukes igjen og igjen. Her er det ingen risiko for skader på nettverkskabler med høy ytelse. Finnes i mange forskjellige varianter, størrelser og farger.

Les mer i katalogen på sidene B1.81–B1.88 om hva som er riktig for deg og løsningen din.

Kontakt oss på info@direktronik.se eller +46 (0) 852400700 hvis du trenger råd for å velge riktig materiale, mål eller verktøy for strips.

 

Rustfrie strips og tilbehør når miljøet er ekstra krevende og kravene er strenge.

startbild färdig.jpg

Når du trenger noe utenom det vanlige og som virkelig skal levere garanti og sikkerhet i mange år, er våre Pan-Steel-strips det eneste riktige valget. Her får du et system av strips som gir en solid og holdbar løsning for bunting, men også for mekanisk festing både innendørs og utendørs – inkludert under bakken (til og med ved direkte nedgraving). Stripsene er designet for å kunne brukes til kritiske oppgaver der styrke, vibrasjon, stråling, vær, korrosjon og temperatur er avgjørende faktorer.

Patentert låsehode som sikrer låsing i alle posisjoner, selv om den monteres opp og ned og utsettes for kraftige og konstante vibrasjoner, noe som gir en ekstra sikkerhetsmargin. Finnes i rustfritt 201, 304 og 316, noe som garanterer en solid og langvarig løsning for bunting og mekanisk montering i krevende miljøer.

Det finnes et stort utvalg av tilbehør for å beskytte, fremskynde og forenkle monteringen av ledninger, kabler og slanger med Pan-Steel-strips fra Panduit. Riktig sortiment av både manuelle og automatiske installasjonsverktøy for å forenkle installasjonen, men også for å redusere installasjonskostnadene.

Panduit har utviklet – og fortsetter å utviklet – rustfrie strips som er designet for mange unike oppgaver og krevende miljøer, for å løse kundenes utfordringer.

 

Pan-Steel® Cable Ties

imagefte6c.png

Pan-Steel® Cable Ties er utviklet og designet for miljøer både innendørs, utendørs og under bakken. Patentert selvlåsende hode som forenkler installasjonen. Ekstremt solid, med avrundede kanter, slik at den kan brukes til bunting av kabler uten å skade kablene, og uten at installatøren får kuttskader.

Panduit® strips Pan-Steel-serien SS304

Les mer i katalogen på sidene B3.4–B3.6, B3.10–B3.11 og B3.13 om hva som er riktig for deg og løsningen din.

Kontakt oss på info@direktronik.se eller +46 (0) 852400700 hvis du trenger råd for å velge riktig materiale, mål eller verktøy for strips.

 

Riktig verktøy gir alltid best resultat

verktyg startsidan.png

Alle bør ha som mål å alltid bruke riktig verktøy. Panduit tilbyr de mest anbefalte manuelle verktøyene i bransjen i dag. Det allsidige verktøyet kan også brukes til produksjons-, vedlikeholds- og konstruksjonsoppgaver. Verktøyet ivaretar også brukerens sikkerhet, bidrar til å redusere nedetid, forbedrer produktiviteten og gir lavest mulig installasjonskostnad.  Her får du best mulig kvalitet og alltid et perfekt og raskt sluttresultat.

Les mer: 

 

Stripsfester/klips

 

Brannklassifiseringer

 • V-0 (vertikal brann): Brannen stopper innen ti sekunder etter to påføringer på ti sekunder, hver av dem en flamme til en teststang. Ingen brennende dråper er tillatt.
 • V-1 (vertikal brann): Brannen stopper innen 60 sekunder etter to påføringer på 10 sekunder, hver av dem en flamme til en teststang. Ingen brennende dråper er tillatt.
 • V-2 (vertikal brann): Brannen stopper innen 60 sekunder etter to påføringer på 10 sekunder, hver av dem en flamme til en teststang. Brennende dråper er tillatt.
 • 5VA (Surface Burn): Dette er den høyeste UL94-verdien (mest flammehemmende middel). Brannen stopper innen 60 sekunder etter fem påføringer på 5 sekunder, hver med en flamme (større enn den som brukes ved vertikal branntesting) på et testfelt. Testprøver har kanskje ikke gjennombrenning (ingen hull).
 • 5VB (Surface Burn): Brannen stopper innen 60 sekunder etter fem påføringer på 5 sekunder, hver med en flamme (større enn den som brukes ved vertikal branntesting) på et testfelt. Testprøver kan ha gjennombrenning (ett hull).
 • HB (Horizontal Burn): Langsom horisontal brann på en 3 mm tykk prøve med en hastighet som er mindre enn 3”/min, eller som slutter å brenne før 5”-merket. HB-klassifiserte materialer anses som «selvslukkende». Dette er den laveste (minst flammehemmende middel) UL94.
 
To kabelstrips i Panduit Pan-Ty-serien som er tilpasset og konstruert for å møte strenge krav fra bransjer som næringsmiddel-, drikkevare- og legemiddelindustrien..
299 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Det finnes kabelstrips for de fleste miljøer, men det er utrolig viktig å velge riktig. Motstand mot kjemikalier krever riktige kabelstrips som oppfyller tøffe krav. Polypropylen med sin karakteristiske grønne farge har høy bestandighet mot kjemikalier.
619 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Pandiut Tefzel-kabelstrips når applikasjoner krever maksimal motstand mot spenninger som kjemikalier, gammastråling, UV-stråling og ekstremt høye og lave temperaturer.
2 080 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Buntebånd når du vil at det skal være så mykt og beskyttende som mulig. Justerbar, åpen og gjenbrukbar om og om igjen.
252 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Borrelåsbånd i flere farger, og som du enkelt kan klippe til ønsket lengde. Kan brukes til de fleste oppgaver der du må bunte kabler.
75,10 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 138-2070
1,2m kardborreband på rulle
86,40 NOK eks. mva
 
Med en elastisk strips får du pålitelig og bedre bunting av både fiber og kobberkabler for de fleste krevende miljøer.
35,40 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Solcelleinstallasjoner, bilindustri, tog, tungt utstyr men også lastebiler trenger riktig tilbehør som utgjør en forskjell. Vi tilbyr smarte og spesialdesignede fester/klemmer for strips tilpasset ekstreme miljøer.
8 790 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Varmebestandige nylon acetal kabelklips for solcellepaneler. Du får kablene på plass raskt og enkelt med denne løsningen som kan brukes både ute og inne.
2 480 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
2 280 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Panduit Pan-Steel buntebånd i rustfritt stål for høy sikkerhet. Kan brukes i svært korrosive miljøer og utsatt for kjemiske urenheter i lang tid uten å miste sin funksjon.
724 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
1 440 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter