Meny

Vare.nr 133-2792

GBIC Singlemode 1.25Gbps

GBIC som i GigaBit Interface Converter brukes av og til synonymt med SFP siden begge normalt gjelder 1Gbps trafikk men er to ulike generasjoner av optiske moduler med helt ulike fysiske mål. Les mer

Varianter

Ser du ikke oppsettet? Kontakt oss - vi hjelper deg til riktig løsning!
Tilgjengelighet webshop 0 st
Levering 2-9 dager
723 NOK eks. mva
 • Produktbeskrivelse

  GBIC som i GigaBit Interface Converter brukes av og til synonymt med SFP siden begge normalt gjelder 1Gbps trafikk men er to ulike generasjoner av optiske moduler med helt ulike fysiske mål. GBICen var den første pluggbare modulen for Gigabit og ble introdusert allerede i slutten av 90-tallet kort etter at standarden for Gigabit Ethernet 802.3z ble offisiell. I mange år har markedet vært helt dominert av den mye mindre SFP-modulen og GBIC finnes bare i eldre utstyr.

  GBIC Singlemode (LX/EX/ZX) 1.25Gbps

  1000Base-LX er det opprinnelige navnet på standarden som kalles LX/LH eller LX10. Dette fordi den først hadde maksimal rekkevidde på bare 5km, men i takt med forbedret optikk senere 10km noe som er det LX/LH-standarden egentlig stipulerer. Prisforskjellen mellom moduler for 10km og 20km er liten og derfor spanderer vi de ekstra 10 kilometerne. LX-modulen fungerer også bra på multimode-fiber opp til 550m, men da bør man bruke en patchkabel med modal conditioning, se under "Kabling Fiber". 

  1000Base-EX gir ca 40km. Den er egentlig bare en bedre og kraftigere variant av 1000Base-LX og forveksles av og til med denne fordi begge kan ses med tillegget "LH" (Long haul). Laseren er nå så kraftig at det kan skade både øyet og kretsen hos mottakeren hvis det brukes en for kort kabel. For direkte tilkobling mellom to moduler med kort patchkabel anbefales en demper på ca 5dB, se under “Kontakter” for riktig demper.

  1000Base-ZX gir ca 80 km og dermed dobbelt lengde sammenlignet med 1000Base-EX. "ZX" er ikke en ratifisert internasjonal standar dmen en vel akseptert de facto-standard i bransjen. Laseren er så kraftig at det kan skade både øyet og kretsen mottakeren hvis det brukes en for kort kabel. For direkte tilkobling mellom to moduler med kort patchkabel anbefales en demper på ca 10dB, se under “Kontakter” for riktig demper.

 • Teknisk spesifikasjon

  Model SFP
  GBIC
  Connector
  SC
  Interface
  Singlemode
  Data rate
  1.25Gbps
  Wavelength TX/RX
  1310
  Range
  40

Alternativer for dette produktet

Direktroniks SFP-er, bedre enn merkeleverandørenes!

Alle vet det; merke-SFP-er koster skjorta. Derfor tilbyr vi på Direktronik våre helt egne ekte SFP-er. Disse har tilsvarende konfigurasjon og funksjon som merkeleverandøren, til en helt annen pris.

Til en bedre pris direkte fra lager!

Vi tilbyr ekte Direktronik-moduler for alle merker på markedet. Dette betyr at vi selv har ressursene som kreves for å programmere og justere koden slik at modulen er optimalisert for svitsjen som den skal sitte i. En gigantisk og helt unikt kodebiblioteker under stadig utvikling gir oss mer enn 40 000 ulike kombinasjoner som garanterer at du får riktig type. Ofte med samme dag levering direkte fra vårt lager i Nynäshamn.

Når du kjøper våre SFP-er inkluderes også Direktroniks gratis tekniske støtte med rådgivning og personlig service. Det innebærer at du får genuin omtanke hele veien fra bestilling til installasjon.

Slik velger du

 1. Velg varenummeret (industriell temperatur, DDM, bølgelengde, etc.)
 2. Velg konfigurasjon fra "drop-down menyen" (HP, Cisco, Juniper, H3C, etc.)

Ring hvis du har spørsmøl, 21 38 17 58. Vi er glade for å hjelpe til og svarer med én gang!