Meny

Overspenningsvern for Ethernet

Her beskriver vi hvordan en transietbeskyttelse fungerer for Ethernet og hva du må huske på. Produkter vi har for dette kobles til i hver ende av Ethernet-kabelen.

Overspenningsvern for nettverk

Ethernet er en felles kommunikasjonsstandard som brukes til å koble sammen forskjellige enheter i nettverk. Ethernet bruker en kabel til å overføre data mellom enheter, og det er viktig at denne kabelen er beskyttet mot forbigående spenninger. Forbigående spenninger kan oppstå fra forskjellige kilder, for eksempel tordenvær, strømstøt og elektromagnetiske forstyrrelser. Hvis du ikke beskytter kabelen mot disse spenningene, kan det føre til skade på nettverksutstyr og tap av data.

Overspenningsvern for Ethernet er også kjent som forbigående beskyttelse for nettverkskabel eller forbigående beskyttelse for Ethernet-kabel. Det er en enhet som brukes til å beskytte Ethernet-kabelen mot induktive spenninger og som oppstår i Ethernet-kabelen og enheten som kabelen er koblet til. Vernet fungerer som en sikring og kutter strømmen hvis spenningen overstiger et visst nivå. Egentlig er det feil å kalle det en sikring da enheten kontinuerlig overfører overspenning, i motsetning til en sikring som bryter kontakten hvis det er for høy strøm i kabelen.

Nettverkstransient beskyttelse kommer i forskjellige varianter, men de vanligste er vern i form av en liten enhet som kobles direkte til Ethernet-kabelen. Det finnes nøyaktig samme type enhet for koaksialkabel. Disse enhetene kan enkelt installeres og krever ikke spesiell konfigurasjon.

 

Oppsummert er nettverkstransient beskyttelse en viktig komponent i nettverksbeskyttelse som bidrar til å beskytte nettverksutstyr og data mot skade og tap som følge av induksjonsspenninger. Det finnes forskjellige typer vern, og det er viktig å velge en enhet som er kompatibel med den spesifikke Ethernet-standarden som brukes på nettverket.

Hvordan installeres overspenningsvernet?

Våre vern er tilgjengelige i en A-modell og en B-modell. Det er i utgangspunktet den samme enheten, men de har forskjellige tilkoblinger.
B-modellen har en separat jordkabel som må kobles til i pereferienheten mens B-modellen er jordet via DIN-skinne eller kabinett.

Det må derfor monteres en enhet i hver ende av kabelen.

A-modell:
A-modeller er tilgjengelige for både Din-montering, 19" og kabinetter fra 4 og oppover for å dekke alle typer behov.
imageaf57f.png

imagewsczh.png

 

B-modell:

imagecy1ni.png

 

 

Vare.nr 20113149
24-ports RJ45 lyn-/overspenningsvern Cat6 opptil 1000 Mbit/s
4 890 NOK eks. mva
Vare.nr 20113148
16 port RJ45 Åsk-/Transientskydd Cat6 >1000Mbi/s
3 720 NOK eks. mva
 
Robust og kompakt PoE-kompatibel beskyttelse mot transienter i nettverk/LAN som finnes for enten Gigabit eller 10 Gigabit
667 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
 
Robust og kompakt PoE-kompatibel beskyttelse mot transienter i nettverk/LAN som finnes for enten Gigabit eller 10 Gigabit
667 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter