Meny

De ukjente PoE-funksjonene som lønner seg umiddelbart

Vi har skrevet om Power Over Ethernet (PoE) tidligere, men nå ønsker vi å løfte frem noen unike og mindre kjente funksjoner som kan spare deg for mange mil i bil og som reduserer risikoen for halsbrekkende klatring i master for å starte problematiske IP-kameraer på nytt

Den metoden de fleste bruker, er like brutal som enkel. Man slår av og på hele PoE-switchen, og på den måten startes alle enheter på nytt. Deretter må man bare ta imot kjeften fra brukere som helt uventet og uforskyldt mistet nettet og det de arbeidet med. Det blir som å koble fra hovedsikringen til hele huset for å bytte pære i kjøkkenviften. Det fungerer, men man bør unngå å gjøre det.

Det er smartere å allerede fra start innse at man sannsynligvis kommer til å måtte starte utstyr som har hengt seg på nytt uten at det går på bekostning av annen funksjonalitet. Det fine er at du kan få dette uten at det koster noe ekstra. Du trenger bare å velge riktige produkter fra starten eller spørre noen som har lest alt med liten skrift i produktspesifikasjonene.

Ofte nøyer man seg med å kontrollere om switchen støtter den effekten man trenger, har tilstrekkelig mange porter og ellers passer i nettets infrastruktur. Men hvis du går ett skritt videre og tar et dypdykk i spesifikasjonene eller spør oss, kommer nyansene frem, og du kan vurdere switcher basert på et bedre og mer relevant grunnlag.

poe-tidsur

PoE-tidsur – individuell kontroll og planlegging

Dette er mye mer enn bare på og av. Her får du en tidsplan for PoE-portens (og også andre funksjoners) tilgjengelighet som tilfredsstiller krav til integritet, men som også sparer energi, siden det er helt unødvendig å ha strømforsyning til utstyr når det ikke er i bruk. I tillegg får du kontroll over en port for omstart. Funksjonen finner du i ECS2100-serien fra Edge-Core, som er tilgjengelig i flere størrelser fra 10 til 58 porter. Den har også flere andre trygghetsfunksjoner for PoE-leveransen, inkludert for eksempel effektprioritering og valgbare tiltak ved overbelastning. Siden det finnes en øvre effektgrense for PoE-leveransen, kan det være viktig å kunne beskytte kritisk utstyr mot strømbrudd som skyldes et nytt overvåkningskamera. Her kommer prioriteringene til sin rett og gir deg flere alternativer beskyttelser å velge mellom, akkurat som du kan bestemme effektuttaket per port helt ned på milliamperenivå. 

poe onoff

PoE On/Off – strømbryter på hver port

Vivotek, en av de største produsentene av IP-kameraer, har også en egen switchserie med unik funksjonalitet for Vivotek-kameraer, men også mange andre universelle PoE-funksjoner som kan være nyttige selv om du ikke bruker Vivoteks kameraer, som for eksempel koblingen til Google maps. På mange måter likner den på switchen fra Edge-Core i sitt utvalg av PoE-funksjoner, men den avviker med funksjonen «PoE on/off». Som navnet sier, er dette en måte å slå på og av strømforsyningen for en enkelt port slik at du kan kaldstarte et kamera som har hengt seg eller slutter å svare av ukjente årsaker. Nedenfor viser vi noen av produktene som har PoE-funksjoner som det kan være vanskeligere å oppdage, og hvis du har flere spørsmål om PoE, kan du kontakte oss. Vi er lette å få tak i, og vi svarer umiddelbart.

 abonner

Relaterte komponenter

Vare.nr 133-1580
Med ECS2100 finner du alltid en passende modell uansett nettverksstørrelse. Det brede spennet i serien gjør at du alltid finner gode alternativer for deg som har et behov for et par enkle, administrerbare porter opptil kontorbrukere.
1 540 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter
Vare.nr 128-9000
Vivotek AW-GEV serien er en VivoCam PoE-switch, den første PoE-switchen med innebygd IP-kamera-overvåkingsfunksjoner. Verdens første PoE-switch med IP kamera-overvåkingsfunksjoner.
6 870 NOK eks. mva
Finnes i flere varianter