Meny

Vare.nr 19-1104

IPScan for total kontroll over IP/MAC-adresser

IPScan fra ViaScope regulerer tilgangen til nettverket uansett programvare, passord og andre sikkerhetsløsninger. Les mer

Varianter

Tilgjengelighet 0
Levering 2-10 dager
15 220 NOK eks. mva

  Dokumenter

 • Produktbeskrivelse

  IPScan fra ViaScope regulerer tilgangen til nettverket uansett programvare, passord og andre sikkerhetsløsninger. Er du IT-ansvarlig på en arbeidsplass med flere enn 200 nettverkstilkoplede enheter, har du trolig allerede dårlig samvittighet for hvordan administrasjonen av IP/MAC-adresser håndteres. IPScan automatiserer dette og gir deg ikke bare full kontroll og på hvert tidspunkt aktuell informasjon om alle IP/MAC-adresser. Du får også tilgang til en kraftig blokkeringsteknikk som gjør at alle ukjente og ikke ønskelige IP- og MAC-adresser stenges fra nettet. Ved å installere IPScan får du sentral og maksimal kontroll på alle maskinene.

  Lukk alle bakdører med IPScan

  Folk slutter, nye begynner. Konferanser med tilfeldige besøkende, innleide konsulenter....alle vil ha tilgang til nettverket. Det fører som oftest til at en rekke "allmenne" IP-adresser er tilgjengelige og brukes vilkårlig og uten IT-ansvarliges viten. Med IPScan slipper du den risikoen, da vet du alltid hvilke adresser som brukes og får brukes. Dessuten kan du skjemalegge tilgangen slik at en besøkende allerede ved mottakelsen kan få en "Besøks-IP" som bare ligger åpen i tiden for besøket og deretter stenges. På den måten elimineres også risikoen for feil i nettet som følge av adressekonflikter.

  Med IPScan blir DHCP lika sikkert som faste IP-adresser

  Nå kan alle som hittil har valgt bort DHCP av sikkerhetshensyn nyte komforten med automatisk tildeling uten risikoene som det normalt forbindes med. Alle Prober støtter VLAN 802.1q og har innebygd DHCP-server.

  Snart dobbelt så mange IP-adresser

  I lys av utvidelsen av VoIP vil antall IP-adresser i firmaet raskt dobles, så hvorfor ikke få et system som automatisk og i sanntid holder oversikt over alle nettverkstilkoblede enheter?

  Programvare og utplasserte Prober

  IPScan består av både maskinvare og programvare. Maskinvareenheten, IPScan Probe, som fås i ulike størrelser, koples til nettverket og håndterer inntil 2 500 IP-adresser per enhet. Det kreves én "Probe" per domene. Har du et flatt nett uten VLAN, rekker det med én Probe, mens det kreves flere i et nett med større spredning. I tillegg kommer programvaren som inneholder en serverdel og en konsolldel. IPScan Server (krever MySQL/MSSQL) som kommuniserer med IPScan Probe og til slutt IPScan Console som er administrasjonsverktøyet for daglig overvåkning og implementering av ulike “policies”.

  "Advanced Pack" for sanntidskontroll av svitsjporter samt IP-porter

  Advanced pack, som er et tillegg til IPScan, gjør at du får kontroll over hver enkelt svitsj sin port uten klumpete SNMP-løsninger. Det krever naturligvis at svitsjen er SNMP-kompatibel. Videre er det mulig å overvåke at programvare/service knyttet til en IP-port virkelig er aktiv. For eksempel har man bestemt av virusskanneren skal bruke port 100. Med denne funksjonen har du muligheten til å blokkere brukere der det ikke er tilfelle, og slipper å risikere datamaskiner på nettet som ikke følger dette kravet.

  Automatisk registrering av IP/MAC

  Med automatikk leser IPScan av alle aktive enheter i nettverket og presenterer data om IP-adresse, MAC-adresse, vert, arbeidsgruppe, klokkeslett, dato osv.

  Blokkering av IP/MAC

  Lar administratoren automatisk, via forhåndsbestemte regler, eller manuelt åpne og lukke døren for enkelte eller grupper av adresser.

  Planlegging

  Tilgangen til nettverket kan tids- og datostyres for å tillate besøkende i nettet med bibeholdt sikkerhet, dessuten gir det sporbarhet for de tilfeller man i ettertid vil kontrollere hvem som brukte nettopp den adressen på et gitt tidspunkt.

  MAC/IP registrering

  Beskytt viktig utstyr ved å matche IP-med MAC-adressen slik at adressekonflikter unngås og sørg for at brukere ikke kan bytte IP-adresse uten lov.

  Hendelsesovervåking og logg

  Registrerer og lagrer alle hendelsesinformasjon som: nye IP, nye MAC, IP-konflikt, IP-endring osv.

  IP gruppering

  Grupper brukere og utstyr i logiske grupper som muliggjør overvåking

  Best-før-dato på IP/MAC

  Automatisk rensing og behandling av adresser som har vært passive over tid

  Hvordan bestiller jeg?

  Ta det totale antallet IP-adresser du bruker i dag, del på 250 og rund av oppover. Da vet du hvor mange lisenspakker (19-1106) du trenger. Konstater deretter hvor mange broadcast-domener som finnes og velg Probe som passer til antallet aktive IP-adresser innen hvert broadcast-domene. Hvis du bruker VLAN, kan du velge å sette en mindre Probe på hver VLAN eller å bruke VLAN-funksjonen i Proben (802.1q) og la en større Probe overvåke hele nettet. Hvis du ikke bruker VLAN, velger du ganske enkelt Probe basert på antallet aktive IP-adresser i et lokale nettverket. Hvis deler av nettet er separert med ruter, trengs det en Probe for hver slik del.

Alternativer for dette produktet